Инцко као Клеопатра: Савет министара БиХ чекају многа искушења

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је позитивна вест постизање договора о Савјету министара БиХ, 15 мјесеци после избора, оцијенивши да ће се у наредним мјесецима Савјет суочити с много значајних изазова. „Честитам им. Позивам политичке лидере да даље наставе овај позитивни тренд. Нови Савјет министара ће се у наредним месецима суочити […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 08:20

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да је позитивна вест постизање договора о Савјету министара БиХ, 15 мјесеци после избора, оцијенивши да ће се у наредним мјесецима Савјет суочити с много значајних изазова.

„Честитам им. Позивам политичке лидере да даље наставе овај позитивни тренд. Нови Савјет министара ће се у наредним месецима суочити са много значајних изазова, изазова које мора превазићи да би земља кренула напред на начин који би донио добробит грађанима”, рекао је Инцко.

Високи представник је нагласио да ће „ново руководство морати да усвоји глобални фискални оквир и државни буџет који ће осигурати потпуно функционисање државних институција и испуњавање међународних обавеза БиХ”.

Савјет министара БиХ ће морати да предузме „хитне мјере да би се промовисао економски раст и стимулисало запошљавање, испунити обавезе које ће осигурати напредак у правцу интеграције у ЕУ и завршити све кораке потребне да се омогући почетак Акционог плана за чланство у НАТО”, казао је Инцко поводом постизања договора о формирању Савјета министара БиХ.

Лидери шест странака БиХ договорили су се данас у Сарајеву о формирању Савјета министара, 15 мјесеци након избора, јавили су босански медији. Према том договору, председавајући Савета министара биће Хрват, док ће министар спољних послова бити Бошњак, али није било ријечи о именима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *