Именовано девет нових министара у Египту

Девет министара именовано је данас за нове чланове египатске владе у оквиру реконтрукције, а међу њима су два члана Муслиманског братства. Званичници тврде да је циљ реконструкције владе рјешавање финансијских питања и обезбјеђивање неопходног међународног зајма. Присталице предсједника Мохамеда Морсија тврде да он жели да допре до других политичких група, али мала је шанса да […]

уторак, мај 7, 2013 / 23:32

Девет министара именовано је данас за нове чланове египатске владе у оквиру реконтрукције, а међу њима су два члана Муслиманског братства.

Званичници тврде да је циљ реконструкције владе рјешавање финансијских питања и обезбјеђивање неопходног међународног зајма.

Присталице предсједника Мохамеда Морсија тврде да он жели да допре до других политичких група, али мала је шанса да ће реконструкцијом бити ублажена политичка поларизација у земљи.

Опозиција се жалила да није консултована у вези с именовањима и да нису испуњени њени захтјеви.

Другом реконструкцијом владе од када је Морси преузео дужност у јуну прошле године, број чланова Муслиманског братства на кључним позицијама у Кабинету повећан је на 10, од укупно 36 мјеста. Претходном реконструкцијом њихов број повећан је са пет на осам.

У саопштењу из Морсијеве канцеларије наведено је да су промјене спроведене како би била „убризгана свјежа крв”, у тренутку када су унапређење економије и безбједности владини приоритети.

Чланови Муслиманског братства постављени су на чело министарстава за инвестиције и за међународну сарадњу, а именовани су и нови министри финансија, нафте и правде, док су промјене заобишле министарство унутрашњих послова, као и премијера Хасема Кандила.

Потпуна промјена економског тима кабинета има за циљ нови подстицај преговорима о зајму с Међународним монетарним фондом, оцјењују стручњаци.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *