Игокеа шампион БиХ

Побједом у мајсторици финала плеј офа над Широким, резултатом 74:69, Игокеа је по други пут постала шампион БиХ. Игокеа је тријумфално окончала најбољу сезону у историји клуба, у којој је освојила и купове Српске и БиХ и играла фајнал фор Јадранске лиге, и уједно прекинула низ Широког, који је четри године за редом био шампион […]

уторак, јун 4, 2013 / 21:56

Побједом у мајсторици финала плеј офа над Широким, резултатом 74:69, Игокеа је по други пут постала шампион БиХ.

Игокеа је тријумфално окончала најбољу сезону у историји клуба, у којој је освојила и купове Српске и БиХ и играла фајнал фор Јадранске лиге, и уједно прекинула низ Широког, који је четри године за редом био шампион БиХ.

Игокеу је до побједе предводио Корсли Едвардс са 25 поена, а Хемондс је постигао 14 поена. Код Широког 17 поена убацио је Џонс, а 16 Шакић. Александровчани су били први у лигашком дијелу регионалне АБА лиге, играли су "фајнал фор", побјеђивали код куће и у гостима реномиране противнике попут Црвене звезде, Радничког, Будућности, Сплита, па и Широки.

Побједом у петом мечу над Широким у борби за титулу, Игокеа је прекинула пост од 2001. године у првенствима БиХ када је први и једини пут била првак, а данашњи дуел био је десети окршај великих противника ове сезоне, а Игокеа је до вечерас славила шест пута.

Обје екипе већ су обезбиједиле наступ у Јадранској лиги идуће сезоне, али само Игокеа, шампион БиХ, иде директно, док ће Широки у финалу плеј-офа морати да плати "позивницу" руководству регионалног такмичења у износу од 150.000 евра с тим што се то може кориговати у зависности од договора између клуба и челника АБА лиге.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *