ИДЕНТИТЕТ (IDENTITY)

Психолошки трилер са значајним, скоро пресудним примјесама хорора. Има двије приче. Прва је о серијском убици осуђеном на смрт. Дан пред извршење, долази до преиспитивања казне. Друга прича је у забаченом мотелу, у вријеме кад невријеме блокира путеве. Скупљају се разни карактери, и отпочиње низ злочина. Сви сумњиче све, а тијела мистериозно нестају. При концу, […]

среда, јун 22, 2011 / 05:58

Психолошки трилер са значајним, скоро пресудним примјесама хорора. Има двије приче.

Прва је о серијском убици осуђеном на смрт. Дан пред извршење, долази до преиспитивања казне.

Друга прича је у забаченом мотелу, у вријеме кад невријеме блокира путеве. Скупљају се разни карактери, и отпочиње низ злочина. Сви сумњиче све, а тијела мистериозно нестају. При концу, откривају како су сви рођени исти дан. Да је ту нешто немогуће. Преживљавају само бивша курва и дјечак. Тад откривамо, да то алегорисана борба унутар личности.

Позитивац из мотела, одговара пред вијећем које слуша серијалца с почетка. Погледа у прозор, и види се као ћелавог и дебелог; депресивног психопату. Шта му је с лицем? Психијатар све објашњава, и ослобађају га.

Али друга прича још није завршена. Дјечак убија проститутку говорећи: Курве немају другу шансу! А ментол у стварности дави доктора. Систем гријеши, а клинац у човјеку надвлада.

Црнохроничарске приче о вишеструким личностима су занимљиве и страшне, али је филмови (мало је рећи) проституисаше до крајњих граница.

На то немам бољег коментара него: Курве немају другу шансу!

 

(Редитељ: Џејмс Манголд; Улоге: Џон Кјузак, Реј Лиота, Алфред Молина)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *