И у Бијељини поскупљује вода

Предузеће „Водовод и канализација“ из Бијељине сваке године до 2016. године константно ће повећавати цијену воде за индивидуалне и привредне субјекте, а према новој цијени кубик воде у Семберији домаћинства ће коштати једну марку, јавне установе 1,80 и привредне субјекте 2,15 марака плус ПДВ. Изједначавање цијена за приватне и привредне субјекте до износа 1,30 КМ […]

понедељак, април 4, 2011 / 12:52

Предузеће „Водовод и канализација“ из Бијељине сваке године до 2016. године константно ће повећавати цијену воде за индивидуалне и привредне субјекте, а према новој цијени кубик воде у Семберији домаћинства ће коштати једну марку, јавне установе 1,80 и привредне субјекте 2,15 марака плус ПДВ.

Изједначавање цијена за приватне и привредне субјекте до износа 1,30 КМ предвиђено је да траје док у Бијељини не буде завршена изградња канализације, а одлуку о томе донијела је Скупштине општине Бијељина.

Директор "Водовода и канализације" Василије Мићић рекао је да се очекује додатних седам милиона евра кредита за завршетак канализације, нагласивши да руководство предузећа чини велике напоре да обезбиједи додатна средства.

"Тренутно смо у преговорима са холандском Владом и очекујемо нових седам милиона евра кредита за завршетак канализације чиме би се заокружила финасијска конструкција канализационог система", објаснио је Мићић.

Он је навео да су за реализацију великог пројекта, попут канализације, потребне јасна гаранције за враћање кредита, које су омогућене тако што ће се сваке године повећавати цијена воде, што је јасно дефинисана уговорна обавеза.

Предузеће "Водовод и канализација" из Бијељине сврстало се међу најуспјешнија комунална предузећа у Српској. Овом предузећу прошле седмице на манифестацији "Избор најуспјешнијих у привреди РС у 2010. години" уручено је признање Привредне коморе РС у области јавног сектора.

"Ово је велико признање за менџмент нашег предузећа као и за све који су нам помогли да заузмемо престижно мјесто. Прије свега, захвални смо Влади РС и општини Бијељина који су нам у заједничком пројекту изградње канализационог система помогли и дали подршку", истакао је Мићић.

Према његовим ријечима, на основу овог пројекта, који је проглашен најуспјешнијим у БиХ у овој области, донирано је 11,3 милиона евра и успјешно је имплементирана прва фаза.

"Ово признање је велика обавеза за наше предузеће у смислу да у наредном периоду пружамо још квалитетније услуге грађанима", рекао је Мићић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *