И Саркози на добром путу: Премијера у Кану

Биографски филм о предсједнику Француске Николи Саркозију, који говори о његовом успону у политичкој хијерархији и распаду брака са другом супругом Сесилијом, биће приказан на Филмском фестивалу у Кану, ван конкуренције за „Златну палму“. То ће бити свјетска премијера филма "Освајање" (The Conquest), након некоико мјесеци спекулација о садржају филма. У филму је описана Саркозијева […]

петак, април 15, 2011 / 14:50

Биографски филм о предсједнику Француске Николи Саркозију, који говори о његовом успону у политичкој хијерархији и распаду брака са другом супругом Сесилијом, биће приказан на Филмском фестивалу у Кану, ван конкуренције за „Златну палму“.

То ће бити свјетска премијера филма "Освајање" (The Conquest), након некоико мјесеци спекулација о садржају филма.

У филму је описана Саркозијева побједа на изборима 2007. године и његов интересантан рјечник који користи у описивању неистомишљеника.

Филм приказује и другу страну француског лидера, који покушава да се избори са распадом брака са супругом Сесилијом, која га је оставила због другог мушкарца непосредно након предсједничких избора.

Филм о Саркозију сниман је под велом тајне и глумачка екипа није могла да га види по завршетку, а ни Саркози и његови сарадници, који су изразили незадовољством и кратким исјечком који су видјели.

"Оно што смо видјели уопште нам се не свиђа", рекао је бивши Саркозијев сарадник Пјер Шарон.

Француског лидера тумачи Денис Подалиде. Сценарио је написао историчар Патрик Ротман, који тврди да су његови извори беспријекорни.

Директор Фестивала Тијери Фремо рекао је да није било никаквог притиска да ли да се филм уврсти или не уврсти на репертоар фестивала.

Очекује се да ће се Саркози на црвеном тепиху у Кану појавити са садашњом супругом Карлом Бруни-Саркози, на премијери њеног филма који је режирао Вуди Ален "Поноћ у Паризу". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *