И САД кажу да се много лаже за Асада: Нема хемијског оружја

Влада САД није дошла до закључка да је Сирија користила хемијско оружје против свог народа како би угушила побуну у својој земљи, каже портпарол Бијеле куће. Џеј Керни је тако реаговао на изјаву израелског генерала Итаја Бруна, из војног обавјештајног одјељења, који је оптужио сиријског предсједника Башара ал-Асада да користи хемијско оружје против цивила у […]

среда, април 24, 2013 / 08:26

Влада САД није дошла до закључка да је Сирија користила хемијско оружје против свог народа како би угушила побуну у својој земљи, каже портпарол Бијеле куће.

Џеј Керни је тако реаговао на изјаву израелског генерала Итаја Бруна, из војног обавјештајног одјељења, који је оптужио сиријског предсједника Башара ал-Асада да користи хемијско оружје против цивила у грађанском рату у својој држави.

САД су раније саопштиле да би, у случају да Сирија користи хемијско оружје, значило да је прешла "црвену линију" која би могла да изазове страну интервенцију.

Керни је, притиснут питањима на конференцији за новинаре, казао да САД нису дошле до закључка да је хемијско оружје употребљено, додавши да је тешко утврдити када је то оружје коришћено.

Према његовим ријечима, САД остају забринуте због извјештаја да је то оружје коришћено и да је Вашингтон сумњичав због извештаја да га је користила сиријска опозиција.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху рекао је прошле недеље да је Израел спреман да се брани ако Асадово хемијско оружје и против авионска опрема доспије у погрешне руке.

"Главна наша брига је оружје које је већ у Сирији – то је противавионско оружје, то је хемијско оружје и друго врло, врло опасно оружје које може измијенити правила игре" казао је Нетанијаху за ББЦ.0 КОМЕНТАРА

  1. Свака част Башару, брани се самостално од звијериња запада и њиховог послушничког скота и све то без помпе „демократског“ света, који лије крокодилске сузе за правима хомосексуалаца, прајд парадама и другим „достигнућима“ модерног запада, док убијање једног древног народа, као што је сиријски са свим њиховим вијековима наслеђеним врлинама, нико ни да помене!?
    Срамота, исто као што је срамота и појединих квазифронталоваца ака симана и тешана, двије дроље, које кмече овдје ко гуске на квазинацизам, Караџићевце,…а никад крштену ријеч о оваквим злочинима не напишу!

    То показује колико је наш народ индоктрисан и кад помислим да можда дијелим исти национални индетитет са таквим сподобама, које ни минимум људскости немају у себи, просто се забринеш за стање нације!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *