Хвала Лијепој Њиховој јер створи Лијепу Нашу РС???

ЗАГРЕБ- Бивши хрватски генерал Љубо Ћесић звани Ројс запријетио је да ће у Хрватској, ако буду провоцирани оптужницама због војних акција 1995. године у Републици Српској, „поново формирати снаге и ослободити Бањалуку, јер ионако историјски припада Хрватској“. Коментаришући медијске написе о истрагама за злочине Хрватске војске у Републици Српској с акцентом на акције "Јужни потез", […]

уторак, април 26, 2011 / 14:21

ЗАГРЕБ- Бивши хрватски генерал Љубо Ћесић звани Ројс запријетио је да ће у Хрватској, ако буду провоцирани оптужницама због војних акција 1995. године у Републици Српској, „поново формирати снаге и ослободити Бањалуку, јер ионако историјски припада Хрватској“.

Коментаришући медијске написе о истрагама за злочине Хрватске војске у Републици Српској с акцентом на акције "Јужни потез", Ћесић је потвгрдио да је учествовао у тим акцијама и да је Мркоњић Град био задња операција Хрватске војске.

"Никада не би дошло до Дејтонског споразума да није било хрватских снага", сматра овај хрватски генерал.

Он је хрватским медијима пренио како је њиховим колегама у Бањалуци рекао да "никада не би имали Републику Српску да није било предсједника свих Хрвата Фрање Туђмана, министра /Гојка/ Шушка и командног генерала Анте Готовине".

 "Ако нас будете провоцирали опет ћемо формирати снаге и ослободити Бањалуку, јер ионако историјски припада Хрватској", поручио је Ћесић.

Он је истакао да, ако треба да се суди учесницима тих акција, онда да то учине хрватски судови, поновивиши да се не одриче свих тих акција.

Ћесић је један од генерала Хрватске војске, међу којима су и Анте Готовина, Рахим Адеми, Дамир Крстичевић, Миљенко Филиповић, које су пријавиле власти Српске теретећи их за ратне злочине почињене на територији БиХ током операција "Маестрал" и "Јужни потез" 1995. године. Међу њима је и неколико генерала и виших официра ХВО-а.

Тужилаштво БиХ демантовало је тврдње хрватских медија да су припремљене оптужнице против генерала Хрватске војске за ратне злочине.

Портпарол Тужилаштва БиХ Селма Хећимовић рекла је за хрватски портал "дневник.хр" да су поднесене кривичне пријаве и да се проводе истраге.

Хашки суд проводио је истраге о истим догађајима, али никада није подигао оптужнице.0 КОМЕНТАРА

  1. ROJS AJDE CEKAMO TE U VELIKOJ I OD SRBA OBOJENOJ BANJALUCI !!! DOSTA VISE KOMPLEKSA,CINJENICA JESTE DA JE SAMA DRZAVA HRVATSKA ZLOCINACKA TVOREVINA,JER TO JE POTVRDIO I MEDJUNARODNI SUD ,SADA CE SE PREMA NJEGOVOJ PRESUDITI MORATI BAR U NEKOJ MJERI VODITI I DRUGI SUDOVI KOJI SUDE UCESNICIMA U OLUJI,,,GOSPODA HRVATI SE BUNE KO DA SU GOTOVINA I MARKAC BILI RUKOVODIOCI CRVENOG B-)A NE ZLOCINACKE SA (U)ZNAKOM MOTIVISANE VOJSKE !!!! OJ TI NASA REPUBLIKO SRPSKA NAS LJEPOTICE ZATE MOJE SRCA KUCA TI NAM VEDRIS NASE LICE !!!ZIVJELA REPUBLIKA SRPSKA !!!B-)

  2. Маузер, пиши малим словима, имаче ћу помислити да си неписмен. Да си попаљени навијач (прије ће бити Делија) то виде сви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *