Хуго Чавез оптужио Америку за „епидемију” рака

Предсједник Венецуеле Хуго Чавез поставио је данас питање да ли је Америка развила тајно оружије којим је могуће изазвати канцер и да ли је оно употријебљено на љевичарским лидерима у Јужној Америци. „Да ли би било чудно да је Америка развила технологију којом може изазвати рак и да ми ништа о томе не знамо”, питао […]

четвртак, децембар 29, 2011 / 11:33

Предсједник Венецуеле Хуго Чавез поставио је данас питање да ли је Америка развила тајно оружије којим је могуће изазвати канцер и да ли је оно употријебљено на љевичарским лидерима у Јужној Америци.

„Да ли би било чудно да је Америка развила технологију којом може изазвати рак и да ми ништа о томе не знамо”, питао је Чавез у говору одржаном у војној бази, пренио је ББЦ.

Предсједник Венецуеле подвргнут је медицинском третману почетком године када му је дијагностикован рак, а до његовог „гласног размишљања о проблему” дошло је дан након што је рак тироидне жлезде констатован код љевичарске предсједнице Аргентине Кристине Кирхнер.

„Ми ћемо живјети и побиједићемо рак”, поручио је аргентинској предсједници Чавез, преносе агенције.

Предсједница Аргентине Кристина Фернандез де Кирхнер (58) обољела је од рака тироидне жлезде и биће подвргнута хируршкој интервенцији 4. јануара а предсједничка овлашћења пренијеће на свог замјеника на 20 дана.

Уз лидере Венецуеле и Аргентине, канцер је дијагностификован и код предсједника Парагваја Фернандо Лугоа, Бразила Дилме Русев као и њеног претходника Лула да Силве, навео је ББЦ.

Хуго Чавез у више наврата оптужио је владу у Белој кући да планира његово убиство или смјену са власти.

Енергична предсједница Аргентине након дијагностиковања канцера а пре хируршке интервенције, изјавила је да ће тражити да буде почасни предсједник удружења особа које су преживјеле рак. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *