Хрватска: СДСС освојила три мандата

Самостална демократска српска странка освојила је на изборима у Хрватској три посланичка мандата на мањинској листи. СДСС је у изборној јединици која обухвата Лику и Далмацију добила само 2, 57одсто гласова што није довољно за још једно посланичко место. "Резултат је за нас очекиван, јер смо очекивали да ћема у 12. изборној јединици уверљиво победити, […]

понедељак, децембар 5, 2011 / 09:20

Самостална демократска српска странка освојила је на изборима у Хрватској три посланичка мандата на мањинској листи.

СДСС је у изборној јединици која обухвата Лику и Далмацију добила само 2, 57одсто гласова што није довољно за још једно посланичко место.

"Резултат је за нас очекиван, јер смо очекивали да ћема у 12. изборној јединици уверљиво победити, што се и догодило. Што се тиче 9. изборне јединице у којој смо изишли са листом, знали смо да ћемо се око тога помучити. ", рекао је председник СДСС Милорад Пуповац.

Говорећи о постизборним коалицијама и сарадњи, поготово у контексту победе Кукурику коалиције, Пуповац је истакао да сасвим сигурно има још много посла у вези с мањинском проблематиком у Хрватској.

"Улога СДС С-а у хрватској политици у различитим аспектима остаје веома важна, а увек сам наглашавао да су СДС С и странке Кукурику коалиције заправо политички најсродније странке у Хрватској", рекао је Пуповац.

У 12. изборној јединици припадници националних мањина бирају осам посланика по већинском систему, од тога три бирају Срби који на листићу заокружују три кандидата.

На основу обрађених 5.277 од 6.572 бирачких места, Пуповац има 63,82 одсто гласова, председник СДС С-а Војислав Станимировић 62,20 одсто, а трећи кандидат СДС С-а Јово Вуковић 52,90 одсто.

Осталих десет кандидата далеко заостаје за њима.

У 9. изборној јединици, која обухвата Лику и Далмацију, на основу обрађених 604 од 790 бирачких места, СДС С има 2,57 одсто гласова.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *