Хром претекао Интернет Експлорер

Интернет Експлорер 8 више није најпопуларнија верзија неког претраживача, показује извештај СтатКантера. Његово мјесто заузео је Хром 15. Хром у верзији 15 има 23,6 посто удјела на глобалном тржишту, док је Интернет Експлорер 8 забиљежио 0,1 посто мање. Тиме је нека верзија овог претраживача по први пут била глобално најпопуларнија на недељном нивоу. Када се […]

среда, децембар 21, 2011 / 08:14

Интернет Експлорер 8 више није најпопуларнија верзија неког претраживача, показује извештај СтатКантера. Његово мјесто заузео је Хром 15.

Хром у верзији 15 има 23,6 посто удјела на глобалном тржишту, док је Интернет Експлорер 8 забиљежио 0,1 посто мање. Тиме је нека верзија овог претраживача по први пут била глобално најпопуларнија на недељном нивоу.

Када се у обзир узму све верзије, према подацима из новембра, Интернет Експлорер и даље предњачи, слиједи га Хром, а на трећем мјесту се налази Фајерфокс.

"Гугл је најавио Хром прије годину дана и ИТ администратори су га изгледа прихватили у рекордно кратком року. Гледајући дневне статистике, Хром 14 и 15 преузимају позицију Интернет Експлорера 8 викендима од почетка октобра.

Међутим, Хром 15 је надмашио ИЕ8 по први пут током пет радних дана у недељи која је почела 5. децембра. Изгледа да људи користе Хром викендом, код своје куће, али сада је и пословна употреба порасла", наводи се у извјештају СтатКантера.

Ипак, Интернет Еxплорер 8 и даље је најпопуларнија верзија претраживача у Америци, са 27 посто удјела.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *