Хејгел: Кинези нас стварно нападају

Амерички секретар за одбрану Чак Хејгел поново је оптужио Кину за упад у осјетљиви амерички информациони систем, уочи америчко-кинеског самита у САД. Хејгел је рекао да Кина користи компјутерски-базиране нападе да би приступили подацима више десетина програма Пентагона о америчком оружју и осталој одбрамбеној технологији. “Сајбер пријетње су реалне, они су страшно опасне. Они су […]

субота, јун 1, 2013 / 13:12

Амерички секретар за одбрану Чак Хејгел поново је оптужио Кину за упад у осјетљиви амерички информациони систем, уочи америчко-кинеског самита у САД.

Хејгел је рекао да Кина користи компјутерски-базиране нападе да би приступили подацима више десетина програма Пентагона о америчком оружју и осталој одбрамбеној технологији.

“Сајбер пријетње су реалне, они су страшно опасне. Они су подмукла и реална пријетња (како ка) Сједињеним Америчким Државама, Кини као и према сваком народу”, изјавио је Хејгел.

Он је најавио да ће САД морати да пронађе начине да с Кином и другим земљама развије “међународне обавезе” одговорности које морају да предузму владе у циљу да се обезбиједи одговорно коришћење сајбер технологија, известила је агенција Ројтерс.

Шеф Пентагона је навео да је Вашингтон одлучан да енергичније ради с Кином и другим партнерима на успостављању међународних норми за понашање у сајбер простору.

Безбједносни форум у Сингапуру одржава се уочи дводневног сусрета америчког предсједника Барака Обаме и његовог кинеског колеге Сји Ђинпинга у америчкој држави Калифорнија 7. и 8. јуна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *