Хејг: Лондон и Берлин треба да реформишу ЕУ

Шеф британске дипломатије Вилијам Хејг позвао је Британију и Њемачку да преузму водећу улогу у реформисању Европске уније. „Желимо да остваримо напредак у стварању реформисане ЕУ. А у томе водећу улогу морају да имају Британија и Њемачка”, рекао је Хејг на конференцији за новинаре током посјете Њемачкој, јавио је Ројтерс. Циљ ове посјете је да […]

субота, јун 1, 2013 / 08:19

Шеф британске дипломатије Вилијам Хејг позвао је Британију и Њемачку да преузму водећу улогу у реформисању Европске уније.

„Желимо да остваримо напредак у стварању реформисане ЕУ. А у томе водећу улогу морају да имају Британија и Њемачка”, рекао је Хејг на конференцији за новинаре током посјете Њемачкој, јавио је Ројтерс.

Циљ ове посјете је да се издејствује подршка најмоћније земље европског блока за планове британског премијера Дејвида Камерона у циљу реформисања ЕУ пред могући референдум у Британији о даљем чланству у европском блоку.

„Изналажење одговарајуће равнотеже између интеграције у Европу за оне којима је то потребно и флексибилности тамо гдје је то најбоље рјешење за наше привреде и демократије, велики је изазов њемачке и британске дипломатије у наредних неколико година”, истакао је Хејг.

Камерон је у јануару обећао да ће покушати да поново размотри чланство Британије у ЕУ и о том питању одржи референдум уколико побиједи на наредним изборима 2015. године, како би одговорио на незадовољство јавности због велике улоге коју ЕУ има у животу у овој земљи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *