Хеј професор, хеј … ми знамо шта си лудо „радио“ пре!

Основни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвор добојском професору (57) Пери Шарчевићу, који је осумњичен да је имао редовне сексуалне односе са малољетном ученицом. Притвор је одређен због могућности да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и због опасност да ће поновити кривично дјело, односно довршити покушано. Шарчевић је ухапшен 26. априла, […]

петак, април 29, 2011 / 17:32

Основни суд у Добоју одредио је једномјесечни притвор добојском професору (57) Пери Шарчевићу, који је осумњичен да је имао редовне сексуалне односе са малољетном ученицом.

Притвор је одређен због могућности да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке и због опасност да ће поновити кривично дјело, односно довршити покушано.

Шарчевић је ухапшен 26. априла, јер је на основу опративних сазнања полиције и материјалних доказа прошле и првих мјесеци ове године одржавао редовне сексуалне односе са малољетном ученицом којој је као професор предавао наставни предмет у средњој школи у Добоју.

Осумњичени је, такође, у претходне двије године контактирао сада пунољетну ученицу, која је тада у завршној години изабрала тему за матурски рад из његовог наставног предмета, након чега ју је посредством СМС порука наводио на сексуалне односе у замјену за питања за одбрану матурског рада.

Ове, као и остале активности, провели су службеници Одјељења за посебне оперативне послове Сектора криминалистичке полиције Центра јавне безбједности Добој у акцији под кодним називом "Контакт", а у сарадњи са Одјељењем за посебне послове Управе криминалистичке полиције Министартсва унутрашњих послова РС, Окружним тужилаштвом и Основним судом Добој, провјеравајући наводе пријава грађана и јавних поговарања.

Истрага у овом случају је у току, објављено је на сајту Окружног тужилаштва Добој.

Професори Гимназије "Јован Дучић" на ванредној сједници наставничког вијећа предложили су дисциплинској комисији ове школе да Шарчевића суспендује са посла, о чему ће коначну одлуку донијети Школски одбор у сарадњи са директором Гимназије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *