ХДЗ-ови предлажу Беванду за предсједника Савјета министара?

Челници ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 данас су имали састанак на којем је било ријечи о формирању Савјета министара БиХ, те кандидатима из реда Хрвата који би требало да буду у новом сазиву извршне власти на чије се формирање чека 14 мјесеци.  За предсједаваујућег Савјета министара биће предложен Вјекослав Беванда (ХДЗ БиХ), за министарку правде […]

среда, децембар 7, 2011 / 10:28

Челници ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990 данас су имали састанак на којем је било ријечи о формирању Савјета министара БиХ, те кандидатима из реда Хрвата који би требало да буду у новом сазиву извршне власти на чије се формирање чека 14 мјесеци.

 За предсједаваујућег Савјета министара биће предложен Вјекослав Беванда (ХДЗ БиХ), за министарку правде Борјана Кришто (ХДЗ БиХ), док би министарску позицију могао добити и Мартин Рагуж (ХДЗ 1990), незванично сазнају “Независне новине“.

До сада се, пише лист у сутрашњем брују, спекулисало да ће на позицији министра правде остати актуелни министар Бариша Чолак, јер је из ХДЗ-а БиХ кандидат за предсједавајућег Савјета министара била Борјана Кришто чију су кандидатуру оспоравали првенствено из СДП-а БиХ.

Састанак је одржан у кабинету Боже Љубића, замјеника предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и предсједника ХДЗ 1990. Замјеник предсједника ХДЗ-а 1990 Мартин Рагуж, уочи састанка је рекао да тема јесте формирање Савјета министара БиХ, али није желио спекулисати о кандидатима његове странке за министарске позиције.

Весо Вегар, в.д. генералног секретара ХДЗ-а 1990, није могао ни демантовати нити потврдити да ли су ово кандидати за будуће министре.

Представници два ХДЗ-а данас су само потврдили да су имали редовни, консултативни састанак, на којем се говорило о редовним проблемима, те инцидентима у Стоцу и успостављању власти у Ливањском кантону .Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *