Хашка правда: Суд је и Сократа осудио

Напорни дани за љубитеље хашког суда. Након што је стигматизована идеја Херцег – Босне, илити трећег ентитета, као удруженозлочиначка, ослобођени су главни српски удбаши. Сарајевски башибозук се раскукао како нема правде, како се читав свијет окреће против најбољих европских муслимана, како су судије на страни злочинаца, а не жртви. Сва изливена патетика звучи са стране […]

субота, јун 1, 2013 / 23:00

Напорни дани за љубитеље хашког суда. Након што је стигматизована идеја Херцег – Босне, илити трећег ентитета, као удруженозлочиначка, ослобођени су главни српски удбаши.

Сарајевски башибозук се раскукао како нема правде, како се читав свијет окреће против најбољих европских муслимана, како су судије на страни злочинаца, а не жртви. Сва изливена патетика звучи са стране као да је неко изненада схватио да се мисице не боре за мир у свијету као што обећавају.

Прваци у шизофренији мораће још једном да направе прелом: Како сад кукати на преобраћени Трибунал, кад сте све своје аргументе темељили на “судски је потврђено”.

Имали смо и ми сличних проблема: Таман се утврди да Хаг суди само Србима, појави се нека првостепена пресуда у којој осуде Готовину, па се ми ускукамо о правди, равнотежи и чудима.

И онда дође другостепена.

Тешко је преломити у глави да је Хаг као такав циркус од суда, и да је Готовина жртва његове тираније, колико и Шешељ. Јер како што се не може бити мало трудна, не може ни Хаг бити мало праведан, а мало не. Већ да је у њему све накарадно и неправедно по себи.

Тај суд је направљен да забетонира стање на Балкану онако како одговара пројектантима нашег хаоса. Србима ће допасти геноцид, Хрватима удружени злочиначки подухват, Муслиманима појединачни злочини, и то је мање више то. Треба само сачекати да се бетон стегне и помало заливати да не испуца на сунцу.

Разлика је једино што су Срби свикли на хашке пресуде, док се са друге, размажене стране, свака дисонантна одлука прихвата као и одузимање играчке дјетету, хистеричном дреком. Будући да је муслиманска екипа у БиХ (а готово свуда у свијету, сем кад су у питању Шиити у Ирану, Сирији и Катару) на страни водећих пројектаната, њихова улога у хашком циркусу је далеко повољнија, па ће се стога и брзо помирити да не могу сви Срби бити осуђени, барем не они који су њиховим спонзорима одрађивали вриједан посао.

Да ли ћемо се помирити са улогом коју нам је намијенио Хаг, или ће се појавити неко ко ће рећи: Трпимо само зато што морамо и јер смо слабији, и престаћемо кад не будемо. Признати ништа нећемо, сем што ћемо искористити хашку позорницу да кажемо своје.

Није тешко уопште.0 КОМЕНТАРА

 1. Тачно тако као што пише у тексту. У задње вријеме се нађемо у замци да се одушевимо неким пресудама. Морамо да будемо веома опрезни и да ни под коју цијену одлуке те политичке институције не узимамо као релевантне. Тзв. Трибунал је лош, све и да ослободи и ове наше, свакако ће да буде лош. Морамо да будемо принципијелни! И да се Влада Српске укључи у процесе који трају и да помогне одбранама. Новцем, ангажовањем стручњака – посебно за тај правни систем, лобирањима (ма како нам се бескорисно чинило, може да буде корисно, ако не данас, онда за будуће вријеме).

 2. Намјена овог циркуса од суда је постављена на неким лако прихватљивим нормама, помирење и правда!
  Од то двоје ни једно није достигнуто радом тог циркуса од хашког криминала, неки људи су платили огроман цех њиховом спинованом праву над правима или конструисаној неправичности.

  Помирење није дошло и не долази из тог хашког криминала, сви су остали укопани чврсто иза својих бусија, а чак шта више хашки криминал је подигао још веће бусије између сукобљених страна!

  А посебна трагикомедија је постигнута „правда“ из тих хашких процеса, која ни судијама ни судском вијећу није јасна, а камоли обичном свијету!
  Готово у свакој пресуди постоји издвојено мишљење неког од чланова судског вијећа, које се дијаметрално разликује од пресуде!
  Највећи апсурд је још увијек не завршено суђење др Војиславу Шешељу, гдје је предсједник судског вијећа Антонети већ давно дао изјаву да Шешељ није ништа крив и да је тај процес потпун промашај! Али наредбодавци из централе, не дозвољавају да се прекине тај процес гурају своје до краја упркос чињеницама!

 3. Odlican tekst.
  Potpis za Anju.
  Da nije tragicno,bilo bi komicno.
  Naravno,osnovna poanta teksta provejava a to je cinjenica da je Hag instrument cementiranja odnosa na Balkanu koji su silom provedeni u gradjanskom ratu u SFRJ.
  U tom gradjanskom ratu i potonjoj invaziji sjevernoatlantskog pakta u kojem je protjerano pola miliona Srba iz Hrvatske,200 000 iz Sarajeva i sirom fbih,zatim okupirano Kosovo i Metohija se vidi ocigledna namjera da se suzbiju “mali Rusi“ i svedu na poziciju na kojoj njihov glas nije toliko relevantan,vezano za sveukupnu poziciju i politicku atmosferu na Balkanu uopsteno.
  Ovako imamo nekoliko marionestkih kvazidrzavica koje su tu kad treba nesto izglasati,kad treba uracunati stolice u UN,zbave radi opet kad se za nesto glasa,kad treba legalizovati neku buducu vojnu akciju “novih clanica“,(ko moze osporiti legalnost akcija kad su to akcije 350 drzava clanica).Nema veze ako se oruzane snage BH(primjera radi),sastoji od pet ljudi koja tamo nedje po Africkim dzunglama osim imitiranja majmuna mozda ponekad dobije zadatak da operu prozorcice na oklopnim vozilima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *