Хантухова: Српкиње немају осјећај за дубл

БРАТИСЛАВА – Словачки медији данас су критиковали тенисерке из те земље истичући да су у дуелу Фед купа против репрезентације Србије „изгубиле добијен меч”. „Пар Хантухова-Рибарикова је кренуо сјајно, а поражене су због своје лакомислености и грешака. Нису психички издржале то да имају суверену предност и да могу лако да прођу даље”, навеле су Хосподарске […]

уторак, април 19, 2011 / 13:10

БРАТИСЛАВА – Словачки медији данас су критиковали тенисерке из те земље истичући да су у дуелу Фед купа против репрезентације Србије „изгубиле добијен меч”.

„Пар Хантухова-Рибарикова је кренуо сјајно, а поражене су због своје лакомислености и грешака. Нису психички издржале то да имају суверену предност и да могу лако да прођу даље”, навеле су Хосподарске новине у коментару дуела за попуну Светске групе Фед купа, у којем је Србија у Братислави минулог викенда победила Словачку са 3:2.

Медији за пораз криве пре свега тенисерке Данијелу Хантухову и Магдалену Рибарикову, које су добро почеле одлучујући дубл меч, али су на крају поражене од Јелене Јанковић и Александре Крунић.

„Словачке тенисерке претвориле су у пораз и оно што се није могло”, пише данас словачки дневник СМЕ и додаје да је иначе смирени селектор словачких тенисерки Матеј Липтак обузет емоцијама тешко тражио речи.

„Све је покварило неколико лоптица. Највише ми је криво што тако близу Светском купу можда нећемо моћи да приђемо још дуго. Упркос поразу желим да похвалим наше тенисерке које су се бориле до краја”, казао је словачким медијима Липтак.

За Данијелу Хантухову је изгубљен меч у дублу против Јелене Јанковић и Александре Крунић велика фрустрација.

„Били смо близу да поразимо један од најбољих тимова на свету. До резултата 6:2, 5:1 смо играле супер. Све нам је полазило за руком, а онда је дошло пар лоптица на којима се све покварило”, рекла је Хантухова за Правду.

Она преокрет у мечу дубла приписује томе што се у једном тренутку разиграла млада играчица Србије Ана Крунић.

„Одједном нисмо играле довољно агресивно, нисмо држале ниво из увода меча и попустиле смо. Уз сво поштовање према Српкињама, оне немају осећај за дубл и нису ништа екстра играле. Ми смо се прилагодиле њиховој игри и то је био проблем”, казала је Хантухова.

Словачке тенисерке казале су да их пораз посебно посебно боли због сјајне подршке домаћих навијача у Братислави.

„За десет година, колико играм у Фед купу, нисам никада осетила такву подршку. Могу да обећам да ћемо следеће године учинити све да се вратимо у елитну групу”, казала је Хантухова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *