Хакери Анонимуса оробили Стратфор

Хакери из покрета „Анонимус“ објавили су да су украли велики број имејлова и података са кредитних картица из базе података Стратфора. Хакери "обећавају" да је то само почетак "Божићног напада на дугу листу мета" која би могла да потраје цијелу следећу недељу. Један наводни хакер рекао је да је циљ био да се подаци са […]

понедељак, децембар 26, 2011 / 08:45

Хакери из покрета „Анонимус“ објавили су да су украли велики број имејлова и података са кредитних картица из базе података Стратфора.

Хакери "обећавају" да је то само почетак "Божићног напада на дугу листу мета" која би могла да потраје цијелу следећу недељу.

Један наводни хакер рекао је да је циљ био да се подаци са кредитних картица искористе за крађу милиона долара, који ће потом бити поклоњени као божићне донације.

Он је додао да су украдени подаци са више од 90.000 кредитних картица од запослених у правосудним и обавјештајним органима, као и од новинара.

Припадници Анонимуса поставили су данас на друштвену мрежу Твитер линк о строго чуваној, повјерљивој листи клијената приватне невладине компаније за прикупљање и анализу глобалних информација – Стратфор, са сједиштем у Остину у Тексасу (САД).

На листи се, између осталих, налазе Армија САД, Ваздухопловне снаге САД и Полиција Мајамија.

Остатак листе, за коју је Анонимус рекао да представља мали дjелић његове крађе података величине 200 гигабајта, чине банке, правосудни органи, фирме које раде на питањима одбране и високо технолошке компаније попут Епла или Мајкрософта.

"Не више тако приватно и тајно?", навео је Анонимус у поруци постављеној на Твитеру.

Та хакерска група рекла је да је успјела да дође до података са кредитних картица и због тога што се Стратфор није много мучио да их кодира.

Стратфор је, с друге стране, електронском поштом својим члановима рекао да је обуставио све своје сервере и електронску пошту, након што је открио да су хакери напали његов сајт.

"Имамо разлога да вјерујемо да су имена наших претплатника постављена на друге веб сајтове. Марљиво истражујемо обим до кога су информације о нашим претплатницима у употреби", пише у имејлу који су претплатници Стратфора прослиједили агенцији АП.

У електронском писму, које је потписао извршни директор Стратфора Џорџ Фридман, наводи се да та компанија "сарађује блиско са правосудним органима да би се открило ко стоји иза хакерског напада".

Сајт Стратфора оборен је јуче у подне.

Анонимус је раније преузео одговорност за нападе на компаније попут Визе, Мастер карда и Пеј пала, неких музичких продуцентских кућа, па чак и на Сајентолошку цркву.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *