Хадезеови: Договoр стиже за нову годину

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић вјерује да ће до краја године бити постигнут договор политичких лидера о формирању Савјета министара БиХ, јер је, како каже, апсолутно све договорено. Човић је оцијенио да је створен амбијент за бављење озбиљним проблемима у БиХ, прављење стратегије економске одрживости и социјалне стабилности, те да се протеклих 15 мјесеци након […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 21:08

Лидер ХДЗ-а БиХ Драган Човић вјерује да ће до краја године бити постигнут договор политичких лидера о формирању Савјета министара БиХ, јер је, како каже, апсолутно све договорено.

Човић је оцијенио да је створен амбијент за бављење озбиљним проблемима у БиХ, прављење стратегије економске одрживости и социјалне стабилности, те да се протеклих 15 мјесеци након одржавања избора треба коначно оставити иза.

"Очекујем да лидер СДА Сулејман Тихић коначно схвати да му је вријеме да сазове састанак, као што смо га сви други сазивали, да се мало потруди кроз билатералне разговоре, да уједначи наш став, како не би парцијално ишли ка Предсједништву БиХ, Савјету министара, међународној заједници и ОХР-у", рекао је Човић новинарима у Сарајеву, на пријему поводом предстојећег католичког Божића.

На питање Срне да прокоментарише данашњу резолуцију Моинторинг комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе у којој се наводи да за неформирање власти највећу одговорност сносе два ХДЗ-а и СНСД-а, Човић је рекао да га чуди да је Мониторинг тима могао изаћи са таквим ставом.

"Ако сам ја кривац, прихваћам сву одговорност, ако ћемо тиме ријешити проблем. Дали смо све од себе, као представници хрватског народа да што прије дођемо до договора, направили смо све могуће уступке, па ми није јасно коме треба да на тај начин покушава слати поруке за БиХ", рекао је Човић.

Он сматра да у БиХ у овој тренутној ситуацији не треба тражити никакве кривце. "БиХ треба наћи оне који су у стању да је повуку напријед, криваца већ има довољно", додао је Човић.

Лидер ХДЗ-а 1990 Божо Љубић такође је оптимиста да се до краја године може постићи договор о Савјету министара, али и о буџету БиХ.

"То свакако морамо завршити брзо. Структура Савјета министара је мање-више договорена, а усаглашени су и закони из евроатлантског партнерства", истакао је он.

Љубић није желио коментарисати резолуцију Моинторинг комитета Парламентарне скупштине Савјета Европе, рекавши да још није прочитао тај документ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *