Гугл + уводи странице за правна лица

Гугл је увео могућност пословним корисницима да поставе сопствене странице на друштвеној мрежи Гугл +. Гугл + Пејџиз омогући ће компанијама, брендовима и разним кампањама да се приблже својој публици. Њима неће бити наплаћивано за ову услугу нити ће на њиховим страницама бити постављане друге рекламе. Модна кућа Бурбери, фудбалски клуб Барселона и „Мапети” су […]

уторак, новембар 8, 2011 / 12:58

Гугл је увео могућност пословним корисницима да поставе сопствене странице на друштвеној мрежи Гугл +.

Гугл + Пејџиз омогући ће компанијама, брендовима и разним кампањама да се приблже својој публици. Њима неће бити наплаћивано за ову услугу нити ће на њиховим страницама бити постављане друге рекламе.

Модна кућа Бурбери, фудбалски клуб Барселона и „Мапети” су међу првим организацијама које су прихватиле учешће. Уколико сте "ФБ хејтер" и користите Гугл +, можете пронаћи и Фронталову страницу.

Гугл каже да ова услуга нуди више од обичног излога. Компаније ће моћи да додају "+" линк на неку од реклама излистаних у резултатима фирме или на неку маркетиншку кампању. Власници страница ће онда моћи да прате колико људи је кликнуло на њихову Гугл + страницу и одакле су на њу дошли.

Међутим, Гугл неће откривати појединачне ИП адресе или друге личне податке.

Пословни корисници ће моћи да користе и опцију Срклес (кругови) како би различите инофрмације спојиле са различитим групама. Такође ће имати могућност организовања видео четовања са максимално девет корисника (преко Хангаутс опције).

„Компаније воле да буду присутне на друштвеним мрежама, то им даје могућност двосмјерне комуникације са потрошачима”, каже проф. Џереми Бејкер из Европске пословне школе ЕСЦП. „Ту стварају врло убједљиву и интимну атмосферу а сајтови остављају утисак безбједног мјеста”.

Гугл каже да је преко 40 милиона људи до сада отворило профил на Гугл + и, премда Фејсбук има десетоструко више корисника, Гугл + веома брзо расте.

Пред овом мрежом је, међутим, веома дуг пут пре него што постане озбиљнија пријетња Закерберговом чеду. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *