Григорије: Сви морамо напустити власт

САРАЈЕВО – Владика захумско-херцеговачки Григорије изјавио је да треба да владају млади, а све старије од 40 година треба склонити из политичког живота. "Ставио бих на власт људе који имају између 30 и 40 година, а за њихове савјетнике, које би требало озбиљно да слушају, поставио бих људе који имају између 70 и 90 година. […]

петак, април 22, 2011 / 18:39

САРАЈЕВО – Владика захумско-херцеговачки Григорије изјавио је да треба да владају млади, а све старије од 40 година треба склонити из политичког живота.

"Ставио бих на власт људе који имају између 30 и 40 година, а за њихове савјетнике, које би требало озбиљно да слушају, поставио бих људе који имају између 70 и 90 година. Све нас између 40 и 70 лишио бих сваке власти, јер смо исувише ровашени ранама прошлости и изгледамо истрошено и уморно", рекао је владика Григорије за Економист.

Он је рекао да воли Републику Српску јер је гарант опстанка Срба у БиХ.

"Поштује и клањам се свакој капи крви проливеној за њу. То, међутим, уопште не значи да икога или шта мрзим, нити да не жалим толике жртве на свим странама у протеклом несрећном рату", рекао је владика за васкршњи број магазина Економист.

Владика захумско-херцеговачки је додао да су ломови и ратови чинили да господари, владари или богати постану људи који никога нису слушали и који никад нису били слуге или служитељи.

"То су неприродни узлети и ретко ко може да одреди своју праву моћ и потенцијале ако није постепеним путем дошао до тог мјеста", рекао је владика Григорије.

Изражавајући наду да ће престати да буде важно то колико је нечије богатство и да ће у први план доћи оно што је много битније – како неко располаже тиме што има, владика је упозорио да власт, част, моћ, имање нису никакво зло само по себи, али без доброте, то неће бити богатство које ослобађа, већ које поробљава.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *