Грчка у штрајку због укидања јавног сервиса

Грчка влада нашла се и озбиљној невољи пошто су све медијске куће и синдикати почели генерални штрајк због затварања државне телевизије ЕРТ. Синдикати и медији почели су у поноћ једнодневни генерални штрајк у знак подршке државној телевизији, коју је влада затворила тврдећи да је, суштински, расипала паре. Сигнал државне телевизије и радија укинут је у […]

четвртак, јун 13, 2013 / 08:33

Грчка влада нашла се и озбиљној невољи пошто су све медијске куће и синдикати почели генерални штрајк због затварања државне телевизије ЕРТ.

Синдикати и медији почели су у поноћ једнодневни генерални штрајк у знак подршке државној телевизији, коју је влада затворила тврдећи да је, суштински, расипала паре.

Сигнал државне телевизије и радија укинут је у сриједу ујутро пошто је влада затворила Хеленску емитерску корпорацију ЕРТ и отпустила 2.700 запослених.

Хиљаде демонстраната, међутим, остало је током ноћи испред огромне зграде ЕРТ, а новинари су наставили да уживо емитују програм преко интернета.

Портпарол конзерватине владе Симос Кедикоглу рекао је јуче да је "ЕРТ случај изузетног недостака транпарентности и невјероватног претјеривања", додајући да је његовим затварањем томе дошао крај, и да је та телевизија била "расипнички рај".

Најавио је да ће државни електронски медији касније бити поново отворени у новом формату и са знатно мање запослених, али није прецизирао колико.

Сви запослени, којих према локалним медијима има скоро 2.700, добиће накнаде и опет ће моћи да се пријаве за посао када се поново покрену програми, рекао је Кедикоглу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *