Граница РС више не пролази кроз дистрикт

Граница Републике Српске и дитрикта Брчко и формално више не постоји, чиме је потврђена Арбитражна одлука да је Брчко дистрикт у заједничком власниству два ентитета, а тиме је уклоњен и посљедњи услов за затварање супервизије, пишу бањалучке “Независне новине”. Влада Српске је на сједници у четвртак усвојила закључак према коме се „објављује и ставља у […]

недеља, децембар 4, 2011 / 13:51

Граница Републике Српске и дитрикта Брчко и формално више не постоји, чиме је потврђена Арбитражна одлука да је Брчко дистрикт у заједничком власниству два ентитета, а тиме је уклоњен и посљедњи услов за затварање супервизије, пишу бањалучке “Независне новине”.

Влада Српске је на сједници у четвртак усвојила закључак према коме се „објављује и ставља у промет картографска основа административне карте РС и Брчко дистрикта“. На карти се јасно види да се ентитетска линија РС зауставља на мјесту додира са дистриктом, и не пролази кроз њега, како је било на досадашњим картама.

Лист подсјећа да су САД и супервизор у Брчком ставили до знања да затварања супервизије у Брчком нема све док РС и формално не призна да кроз дистрикт не пролази ентитетска линија.

Позивајући се на незванични дипломатски извор, “Независне” пишу да ће и ЕУ бити „изразито задовољна“ овом одлуком Владе РС. Тај извор је, како се наводи, оцијенио да ће на наредној сједници Управног одбора за имплементацију мира бити донијета одлука о затварању супервизије, али да ће и даље остати Арбитражни трибунал, који се налази у Вашингтону.

„Сматрам да је ово посљедњи суштински разлог за затварање супервизије. Али, наравно, увијек треба бити опрезан, јер се не зна какав ће бити став неке од утицајних земаља чланова ПИЦ-а“, рекао је извор листа не прецизирајући на које земље конкретно мисли.

Запосленици у ОХР-у, додаје лист, били су у петак изненађени овом информацијом рекавши да то први пут чују.0 КОМЕНТАРА

 1. Гдје је сад Ана која је упорно тврдила да смо спојени и да је Брчко наше!Чак нам се свима смијала у лице кад смо тврдили да смо прекинути у Брчком. Не дао Бог каквог рата опет би морали пробијати коридор страшно шта су дозволили.

 2. Орао, ја сам говорила о другим стварима.

  Сраман потез власти. Уграђивање срамне арбитражне одлуке у Устав, прихватање ултиматума око струје… континуитет штетног дјеловања.

  Када ће Српској да буде намирено 49% који јој припада??? Када ће одговорни да поставе то питање???

 3. СНСД и њено руководство на челу са мирсадом само реализују раније преузете обавезе да се додатно уништи српски корпус. То постижу на разне начине: увлачењем у европску унију, угуравањем у НАТО, пљачкањем народа, ширењем страха и панике, лажним србовањем, уништавањем породице као основне ћелије сваког друштва, повратком братства и јединства и низом других мјера. То су све активности које су повезане у криминалној осовини Додик- Тадић-Ђукановић ( ова двојица имају и додатне задатке).
  Народ у РС ако хоће часно да пропадне мора под хитно у револуцију да скине ову злочиначку банду са грбаче како би макар у историју отишли свјетла образа.
  Доле СНСД-слобода народу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *