Градишка: Гдје год нађеш згодно мјесто ти паркинг посади

Из Градишке за Фронтал.РС стиже текст о бескрупулозној пословној политици Паркинг сервиса. Површине на којима је паркирање забрањено, по кратком поступку се претварају у паркинге, а што је најгоре – знак “Забрањено паркирање“ нико не уклони. Пише: Милан Вујић Mноге грађане изнанади и зачуди наплата паркинга у центру Градишке иза “Конзума“, поготово када виде знак […]

петак, април 22, 2011 / 15:24

Из Градишке за Фронтал.РС стиже текст о бескрупулозној пословној политици Паркинг сервиса.

Површине на којима је паркирање забрањено, по кратком поступку се претварају у паркинге, а што је најгоре – знак “Забрањено паркирање“ нико не уклони.

Пише: Милан Вујић

Mноге грађане изнанади и зачуди наплата паркинга у центру Градишке иза “Конзума“, поготово када виде знак о "забрањеном паркирању".

Ливада која је некад била парк пун зеленила и дрвећа сад је постала нелегални терен насут шљунком и претворен у паркинг. Такође, нема ни аутомата за наплату паркинга, већ је ту инкасатор који продаје карте и ко зна гдје од тог паркинга иду паре.

Свједоци смо да је у Градишци сасвим нормална појава да се уништава и руши дрвеће и зелене површине које су годинама красили овај град, а данас се претварају у профитабилна паркинг мјеста. Знамо да је неизбјежно имати паркинг у граду, те да се исти наплаћује помоћу аутомата за наплату паркинга, (наш град и власт су се за то побринули, па је у граду обиљежено 380 паркинг мјеста и наплата се врши путем 13 аутомата), али то је изгледа мало за власт, па су кренули да уништавају природни изглед Градишке како би одређена лица што више профитирала, па макар то било и на штету града.

Евидентан примјер таквог бахатог понашања наше власти јесте парк иза “Конзума“ који су уништили, а који је требао красити Градишку својим изгледом уз прелијепу грађевину Културног центра. Али они о томе нису размишљали већ су посјекли стабла, насули шљунак и направили нових 200 паркинг мјеста, која поврх свега нису ни обиљежена, наплата се врши ручно путем картица, а као врхунац апсурда на новопеченом "паркингу" још стоји и знак забране паркирања као реликт бившег парка!

Велика већина наших суграђана зна да је формирањем Паркинг сервиса у Градишци уведен ред по питању паркирања возила и наплате паркинга.
Поменута служба, која је дио "Градске чистоће", набавила је аутомате за наплату паркинга, обиљежила паркинг мјеста по скоро цијелом граду, фино обукла своје раднике који ревносно обављају свој посао и све би то изгледало малтене идилично да није нашег накарадног менталитета…

Пошто је поменути "Паркинг сервис" једна од ријетких добростојећих фирми у граду, а има и монопол на своје услуге, једноставно су проширили своју дјелатност на све слободне просторе овог града и то по принципу:"ја сам овдје главни и шта ми можеш". Тако се паркинг наплаћује и на простору иза “Конзума“ и старог хотела, а који је у ствари обична, шљунком насута ледина. Да ствар буде још комичнија на улазу на ту "насуту" ледину постављен је одавно знак о забрани саобраћаја.

Тај податак није засметао нашим вриједним чуварима паркинга да наставе са својом дјелатношћу. Многи корисници поменуте "насуте ледине" шуте и трпе јер је то први већи "паркинг" у центру града а надлежни за све шуте и покушавају узети што више новца, прије него ли неко потегне питање легалности наплате паркинга на неуређеном земљишту, које је, успут буди речено, забрањено за кориштење моторних возила. Поменута прича јесте само један у низу наших бисера на које остајемо мртви хладни и посматрамо их као нешто што је сасвим нормално.

Тај „паркинг“ и даље ради, грађани са чуђењем на лицу плате коришћење истог да им ауто не остане закључано. Инкасатори о томе немају појма, кажу да је њима наређено да ту раде и да нису упућени у то да ли је све то регуларно или нерегуларно, иако им изнад главе стоји велики знак "забрањено паркирање", на шта они не обраћају пажњу.

Било је и заинтересованих грађана који су звали управу "Паркинг сервиса" и друге јавне установе које би могле отклонити ову мистерију око нерегуларног наплаћивања паркинга, али без успјеха-нико ништа не зна и нема појма ко је крив за ову забуну.

А паркинг се и даље наплаћује. Коме то иде у џеп, нико не зна. Докле више тако у Градишци?

 

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. Јој Милан Вујић се нашао компетентним да пише чланке
    Божееееее….. знате шта је главни проблем Градишке што паметни и школовани млади људи одлазе из тог лијепог града а остају такви глупаци као сто је Милан Вујић да се праве паметни и да пишу чланке….. Јој мајко божија спаси нас досадних будала који ма је највеће постигнуће у животу велик број пријателја на ФБ !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *