Гордана Ћирјанић добила НИН-ову награду

БЕОГРАД – Добитник НИН-ове награде за роман године у 2010. је Гордана Ћирјанић за роман „Оно што одувек желиш” (Народна књига), саопштио је данас предсЈедник жирија Васа Павковић. Одлуку жирија у коме су били и Љиљана Шоп, Александар Илић и Младен Шукало, Павковић је саопштио на конференцији за новинаре у редакцији НИН-а. На конкурс за […]

понедељак, јануар 17, 2011 / 13:54

БЕОГРАД – Добитник НИН-ове награде за роман године у 2010. је Гордана Ћирјанић за роман „Оно што одувек желиш” (Народна књига), саопштио је данас предсЈедник жирија Васа Павковић.

Одлуку жирија у коме су били и Љиљана Шоп, Александар Илић и Младен Шукало, Павковић је саопштио на конференцији за новинаре у редакцији НИН-а.

На конкурс за награду пристигла су 124 романа објављена у Србији током 2010 године, а у ужем избору је било шест романа. Поред награђеног били су и „Врло мало свјетлости” Владана Матијевића (Агора), „Ми различити” Веселина Марковића ( Стубови културе), „Госпођа Олга” Радована Белог Марковића ( Евро-Ђунти), „Испод таванице која се љуспа” Горана Петровића (Компанија Новости ) и „Камен близанац” Зорана Петровића (Геопоетика) .

Како је саопштила редакција НИН-а, покровитељ награде која износи милион динара је „Телеком Србије”.

Престижна НИН-ова награда свечано ће бити уручена 26. јануара у Скупштини града Београда.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *