ГИТАРИСТА „КВИНА“ СНИМА ПЈЕСМУ О РУСКОМ КОСМОНАУТУ

МОСКВА- Брајан Меј, гитариста британске рок групе „Квин“ /Queen/ снима пјесму посвећену совјетском космонауту Јурију Гагарину, првом човјеку који је летио у свемир прије 50 година. Меј, који има докторат из астрофизике, снима ову пјесму у сарадњи са њемачким психоделичним саставом "Тенџерин дрим", који је славу стекао још 70-тих година прошлог вијека, рекао је портпарол […]

понедељак, април 11, 2011 / 13:17

МОСКВА- Брајан Меј, гитариста британске рок групе „Квин“ /Queen/ снима пјесму посвећену совјетском космонауту Јурију Гагарину, првом човјеку који је летио у свемир прије 50 година.

Меј, који има докторат из астрофизике, снима ову пјесму у сарадњи са њемачким психоделичним саставом "Тенџерин дрим", који је славу стекао још 70-тих година прошлог вијека, рекао је портпарол музичко-научног фестивала "Старамус", преноси РИА Новости.

Овај фестивал, на коме ће пјесма о Гагарину бити први пут изведена, одржаће се на шпанском острву Тенерифе од 20. до 25. јуна.
        
Ова група такође ће снимити и пјесму о совјетском космонауту Алексеју Леонову, првом човјеку који је изашао у свемир ван свемирског брода.

Обје пјесме базираће се на "космичким" звуковима, рекао је портпарол.

Он је додао да још неки музичари разматрају да се прикључе овом пројекту.

Очекује се да ће фестивал, који се одржава у част годишњице лета Јурија Гагарина, посјетити и прва жена космонаут Валентина Терјешкова, и велики број астронаута НАСЕ, укључујући База Алдрина, који је командовао првом мисијом која је слетјела на Мјесец.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *