Гимназија у Бијељини: Инспектори без замјерки

Министар просвјете и културе Републике Српске /РС/ Антон Касиповић рекао је данас да налази просвјетне и инспекције рада, као и налаз интерног инспектора, показују да нема озбиљних замјерки, као ни проблема у раду директора и менаџмента Гимназије „Филип Вишњић“ у Бијељини. "Пословање ове школе прегледале су све ове инспекције и нису уочени никакви озбиљнији проблеми, […]

уторак, новембар 8, 2011 / 18:55

Министар просвјете и културе Републике Српске /РС/ Антон Касиповић рекао је данас да налази просвјетне и инспекције рада, као и налаз интерног инспектора, показују да нема озбиљних замјерки, као ни проблема у раду директора и менаџмента Гимназије „Филип Вишњић“ у Бијељини.

"Пословање ове школе прегледале су све ове инспекције и нису уочени никакви озбиљнији проблеми, али сам и лично хтио да се увјерим у рад инспекција по чијим налазима никаквих озбиљнијих замјерки нема", рекао је Касиповић који је данас у Гимназији одржао састанак са директором и менаџментом школе, као и са предсједницима Савјета ученика, Савјета родитеља, Актива директора средњих школа и Школског одбора.

Министар је позвао директора школе Добрилу Ђукановић да обједини колектив јер, како је рекао, 1 000 ученика и 90 година рада и постојања обавезују да се превазиђу подјеле и оспоравања.

"Овдје је битно наставити радити у интересу ученика", поручио је Касиповић.

Коментаришући постојање два синдиката у школи, он је рекао да такву потребу може да разумије, те их позвао да раде у интересу, прије свега, ученика ове школе.

Министар Касиповић је подсјетио да је бијељинска Гимназија једна од најугледнијих у РС и БиХ, те да у посљењих 15 година ниједна инспекција није наишла на негативне налазе нити је било примједби.

"Позивам све запослене да се окупе око осавремењавања рада Гимназије", рекао је Касиповић.

Директор Гимназије "Филип Вишњић" Добрила Ђукановић истакла је да ће њој кључни задатак као и досад бити унапређење рада свих запослених, а у корист ученика.

"Надам се да ћемо уз помоћ Министарства превазићи ове проблеме", рекла је Ђукановићева и позвала медије који су извјештавали о збивањима у Гимназији да данас дају подршку тој установи.

Она је упозорила да интерес школе мора бити изнад појединца. "У овом моменту обезвређивати интегритет и ауторитет установе као што је Гимназија `Филип Вишњић` може бити веома неугодно по комплетно окружење", сматра Ђукановићева.

Чланови Синдиката образовања, науке и културе бијељинске Гимназије "Филип Вишњић" оптужили су недавно директора Добрилу Ђукановић за злоупотребу положаја, мобинг и непотизам пошто је, како тврде, незаконито запослила "пола фамилије" и основала "приватни синдикат" у тој школи.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *