Генерал Ђукић још увијек није слободан човјек

„Генерал Новак Ђукић је још увијек слободан човјек, синоћ сам са њим разговарао и он се налази у Београду на лијечењу“, каже Душко Томић, Ђукићев адвокат. Томић истиће да му се Ђукић јавио синоћ, да још увијек прима терапије у Београду и да није у бјекству, јер за њим нема потјернице.  „Правосудни органи БиХ још […]

четвртак, јул 31, 2014 / 21:27

„Генерал Новак Ђукић је још увијек слободан човјек, синоћ сам са њим разговарао и он се налази у Београду на лијечењу“, каже Душко Томић, Ђукићев адвокат.

Томић истиће да му се Ђукић јавио синоћ, да још увијек прима терапије у Београду и да није у бјекству, јер за њим нема потјернице.

 „Правосудни органи БиХ још нису подузели никакве правне кораке у вези са Ђукићевим упућивањем на издржавање казне“, објашњава Томић.

Ђукића је Суд БиХ осудио правоснажно на 20 година затвора за ратне злочине на Тузланској капији.

Ђукић се жалио на првобитну пресуду од 25 година затвора због примјене новог умјесто старог кривичног закона. Одрешена је нова казна од 20 година затвора.

„Тек када Суд БиХ изда потребне одлуке и упути га на издржавање казне, моћи ће се сматрати да је Ђукић бјегунац, и то уколико одбије да се врати у БиХ на издржавање казне. Постоји опција да он затражи да казну издржава у Србији и онда ће то бити питање које ће ријешавати двије државе „, каже Томић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *