Гдје нема, ту се и расипа: Директор топлане има плату 8000 марака

Директор бањалучке Топлане има већу плату од предсједника Републике Српске. Мићо Миловановић има примања од готово 8. 000 марака! Тако барем пише на платној листи. Директор Топлане има уговорени износ плате од 4.200 марака и додатак по уговору од 1.620 марака. Када се на то дода минули рад, топли оброк, регрес, зимница, огрев, превоз. Финални […]

среда, јун 7, 2017 / 21:11

Директор бањалучке Топлане има већу плату од предсједника Републике Српске. Мићо Миловановић има примања од готово 8. 000 марака! Тако барем пише на платној листи.

Директор Топлане има уговорени износ плате од 4.200 марака и додатак по уговору од 1.620 марака. Када се на то дода минули рад, топли оброк, регрес, зимница, огрев, превоз. Финални збир износи 7.951 марку.

Мићо Миловановић тврди да је његов матични број који се налази на платној листи тачан, али да приказани износ плате није тачан.

Да ли је близу или није, не зна ни градоначелник Бањалуке. До Игора Радојичића су дошле информације да се можда радило о једномјесечној накнади.

Којој, зашто и због чега – не зна. Зна само да је спријечио избор Миловановића у још један директорски мандата, али га је оставио на мјесту вршиоца дужности.

Огромни проблеми су тешки 85 милиона марака. Званични подаци кажу да је са толиким минусом Топлана завршила прошлу годину.

Добро упућени у стање у Топлани тврде да су њене обавезе према добављачима далеко веће од приказаних, па је и дуг у том случају далеко већи.

Судећи према платној листи било да се ради о плати или накнади јасно је да толику плату нема ни предсјендик Српске.

Милорад Додик са свим додацима има око 5.000 марака. Било једно или друго за већину радника у Српској је недостижно.  

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *