Гаврановић на Старчевици: Новим котловницама до бољег гријања

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да ће се у процесу стабилизације система централног гријања у Бањалуци радити на отклањању „уских грла“, те да је рјешење проблема гријања за предстојећу зиму у изградњи нових котловских постројења у насељима Старчевица и Кочићев вијенац. Гаврановић је новинарима, након разговора са члановима Савјета мјесне заједнице Старчевица, рекао да […]

понедељак, јун 17, 2013 / 16:49

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић изјавио је да ће се у процесу стабилизације система централног гријања у Бањалуци радити на отклањању „уских грла“, те да је рјешење проблема гријања за предстојећу зиму у изградњи нових котловских постројења у насељима Старчевица и Кочићев вијенац.

Гаврановић је новинарима, након разговора са члановима Савјета мјесне заједнице Старчевица, рекао да би се на тај начин обезбиједила подршка систему у цјелини и значајно побољшало гријање на Старчевици и Кочићевом вијенцу.

Он је истакао да је чланове Савјета мјесне заједнице Старчевица информисао о начину и могућностима које стоје на располагању како би се тај систем одржао и постепено, према динамици, ревитализовао.

Гаврановић је рекао да ће динамика ревитализације бити утврђена на наредној сједници Скупштине града, која би требало да буде одржана за десетак дана, а која ће бити посвећена проблему "Топлане", њеном функционисању и могућностима рада у наредном периоду.

Градоначелник Бањалуке је додао да се планираним активностима отвара процес стабилизације "Топлане" или преоријентације на друге енергенте, истичући да се то не може урадити за једну сезону.

Он је нагласио да ће о питањима санирања стања у градској "Топлани" разговарати и са премијерком Републике Српске Жељком Цвијановић и ресорним министрима Владе Српске.

Гаврановић је истакао да је са члановима Савјета Мјесне заједнице Старчевица разговарао и о комуналним питањима, одржавању зелених површина и објеката, санирању клизишта, те изградњи школе, вртића и игралишта.

"Увјерен сам да ћемо у наредној години ући спремнији и јединственији, бар у оцјенама стања на Старчевици, али и приоритета који ћемо уврстити у буџет за наредну годину", рекао је Гаврановић и нагласио да се овој Мјесној заједници треба посветити више пажње, те да сарадња гарантује да ће идентификовани проблеми заједнички бити брже рјешавани на задовољство грађана Старчевице.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Бранислав Вучић рекао је да мјештани очекују да заједно са градоначелником ускоро отворе нову школу, вртић, нове путеве и ријеше проблеме које имају.

Вучић је нагласио да је данашњи разговор почетак рјешавања проблема, наводећи да ово насеље има око 30 хиљада становника, од чега 40 одсто популације чине дјеца.

"Сам долазак градоначелника са сарадницима је доказ да градоначелник има праве и позитивне намјере", рекао је Вучић.0 КОМЕНТАРА

 1. Поштовани,

  данас је нашу МЗ Старчевица посјетио г-дин Градоначелник са сарадницима. Састанак је био садржајан, ефикасан, са разматрањем ургентних проблема у нашој мјесној заједници, као и могућности проналажења најбољих рјешења за проблеме. Након што смо двије године неуспјешно покушавали да успоставимо комуникацију са претходним Градоначелником, коначно смо успјели да изнесемо проблеме грађана Старчевице и тражимо увјерења да ће бити ријешени заједничким дјеловањем. Наишли смо на разумјевање и признање да је наша мјесна заједница у протеклом времену запостављена, те договорили наставак сарадње на убрзаном рјешењу истих, што је корак напријед. Надамо се да се нећемо зауставити и да ће Старчевица коначно добити третман који доликује мјесној заједници, која има више становника од половине општина у Републици Српској. Савјет мјесне заједнице ће за то требати подршку грађана за све захтјеве, сви да будемо као један.

  Хвала!

  С поштовањем,

  Савјет МЗ Старчевица

 2. 1. Прва тачка састанка са г-дином Градоначелником и сарадницима се односила на дугогодишњи проблем испоруке топлотне енергије грађанима Старчевице.

  Чланови Савјета МЗ Старчевица су информисали Градоначелника о проблемима и петицији са 1557 потписа власника стамбених јединица према „Топлани АД“, те о чињеници да се наплаћује услуга која се не испоручује, по идентичној цијени као у насељима са значајно бољом услугом. Градоначелник је изложио све планове и активности на побољшању услуге гријања, те најкасније до почетка зиме обећао нову котловницу на Старчевицу, од четири колико се планира по насељима. Такође, најавио је постепен прелазак са мазута на јефтиније енергенте, како би се смањила потреба за субвенцијама од стране града према предузећу „Топлана АД“. Представник града у УО Топлане, г-дин Средић је најавио и нова рјешења по питању мјерења потрошње енергије, како би се праведније одређивала цијена потрошачима који имају различит квалитет услуге. Чланови Савјета инсистирали су да се измјени правилник по којем се мјери температура на средини просторије у стану, с обзиром да грађани Старчевице са 18 степени по Целзијусу једнако плаћају услугу као и они који имају 30 степени, те да су принуђени да догријавају просторије или сједе умотани у зимске јакне и деке.

 3. 2. Друга тачка дневног реда састанка са г-дином Градоначелником и његовим сарадницима била је изградња спомен-обиљежја за 160 бораца са Старчевице, који су уградили животе у темеље Републике Српске. Чланови Савјета МЗ Старчевица су већ раније договорили заједнички наступ са Борачком организацијом града, а овај пут нам се придружују и челници града, како би се ријешио проблем са појединцима који коче изградњу на локацији дворишта Ребровачке цркве. С обзиром на чињеницу да је највећи број у рату сахрањен управо на Ребровачком гробљу, да је уз само гробље значајна саобраћајна комуникација, све стране су сагласне да се инсистира на локацији Ребровачке цркве. Градоначелник је преузео обавезу да наше ставове предочи епископу бањалучком Господину Јефрему током састанка у првој половини јула мјесеца ове године, те да заједно с Борачком организацијом града планирамо сљедеће активности.

 4. 3. Трећа тачка дневног реда састанка чланова Савјета МЗ Старчевица с г-дином Градоначелником односила се на проблем недовољних капацитета локалне школе, недостатка дјечијих вртића као и спортске сале и других спортских терена у насељу. Чланови Савјета МЗ су г-дина Градоначелника и савјетнике упознали са чињеницом да грађани Старчевице већ тридесет година чекају на школу, вртиће и спортска игралишта, да је и актуелни Савјет МЗ Старчевица настао управо из бунта обичних грађана, који сматрају да је наша мјесна заједница била запостављена протеклих деценија. Изнесене су чињенице да раст броја зграда и становништва нису праћени изградњом и развојем пратећих инфраструктурних објеката, да је све већи број младих из насеља везан за тв, рачунаре, окренут алкохолу и уживању опојних дрога, а све као посљедица немогућности да се вишак енергије и времена усмјери на спортске активности. Градоначелник је представио рјешење за преуређење градског објекта „Огњиште“ у дјечији вртић, те образложио проблеме које град има са имовинско-правним односима усљед Закона о имовини који је наметнуо високи представник. Као посљедицу наводи чињеницу да власници од којих је град већ откупио земљиште поново долазе у посјед истог, јер град не посједује документе о купопродаји, старе по три или више деценија. Тако је и власник земљишта на Старчевици вратио у свој посјед земљиште на којим су регуационим планом уцртани школа и спортски терени, асличан је проблем и на врху Старчевице (гдје је планиран још један дјечији вртић), као што сада постоји идентичан проблем око изградње кружног тока код Градског моста. Образложено је да се чекају системска рјешења тих проблема, како град не би поново откупљивао исто земљиште. Чланови Савјета МЗ Старчевица су изразили наду да неће чекати још 30 година, те устврдили да је за куповину земљишта за изградњу школе и пратећег спортског објекта (што је обавеза града у поступку) потребно мање од 1,5 милион КМ, док су пасарела и надоградња постојеће школе плаћени 3,7 милиона КМ. Градоначелник је потврдио да се могло и другачије кад је било више новца у градској каси и да ће се у наредном периоду покушати исправити грешке. Начелник Oдјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, г-дин Новаковић истакао је да у овој години не постоје средства у буџету града за спорске терене, али да ћемо на састанку крајем године покушати да нађемо адекватно рјешење у Буџету града за наредну годину.

 5. 4. Четврта тачка дневног реда се односила на кошење зелених површина у насељу. Изнесена је примједба да се касно покосила трава, услијед чега су се два змијска уједа десила управо на Старчевици (у другом случају 12-годишњи дјечак у игри). Г-дин Градоначелник је објашњавао како постоји проблем с кошењем приватних парцела, што ствара додатне трошкове за град уз проблеме да се нађу власници и изврши накнада или адекватне казне. Поменуо је и временске факторе, који су довели до бујања вегетације и изразио жаљење због немилих догађаја. Представници Савјета МЗ Старчевица су тражили већу ажурност у наредном периоду.

 6. 5. У петој тачки дневног реда разматрали смо проблем клизишта на Старчевици, те неасфалтираних дијелова улица и дијелова насеља без канализације и расвјете. Начелник Новаковић се пожалио да баш нема среће, јер се након његовог преузимања одјељења јавља велики број грађана Бање Луке с проблемом клизишта, да је проблем да се нађу велика матријална средста за санацију. Навео је да је ове године у Буџету града планирано асфалтирање дијела Улице Старог Вујадина, а да се наредних година може очекивати и рјешавање осталих инфраструктурних пројеката. Признао је да је Старчевица инфраструктурно у протеклом периоду запостављена и предложио Градоначелнику да се наредих година та пракса промијени, са чим се Градоначелник усагласио.

 7. Мој лични утисак је да постоји воља да се проблеми рјешавају, али да ће све тешко ићи, јер нема новца. За школу и игралишта смо у пат позицији чекајући да се ријеше неке спорне судске одлуке. Право је питање колико је оправдано да град поново купује исто земљиште, а друга адекватна локација не постоји. град би требао за школу и евентуално спорску салу да обезбједи само земљиште.

  Лично сам примједбу дао на чињеницу да грађани Старчевице Топлани плаћају услугу која им није испоручена и тражио од г-дина Градоначелника да предложи бонификацију од 10 до 80% у различитим дијеловима насеља за све оне који имају лошу услугу, а људима из Топлане је јасно гдје је какав квалитет. Такође, да се поднесу пријаве против одговорних који су допустили застару и пропустили да наплате потраживања од неплатиша, с обзиром да смо ми који имамо лошу услугу плаћали и за оне који имају добру услугу.

  Него чуо сам да су прије неколико дана У Сан Рему Чавић и Стевандић пили кафу и договорили прикупљање 18000 потписа грађана за опозив Градоначелника, те да на бар пола рачунају од грађана Старчевице који су приморани да плаћају Топлани лошу услугу по високим цијенама. Зна ли неко нешто више о томе? Доктор ми још није одговорио на поруку. 😉

 8. Срамота га, гади му се више да одговара људима на питање чије му то тене вире из дупета!?

 9. Šta mogu napraviti Čavić i Stevandić znači radi se samo o ličnom interesu,Gavranović je imao 7 hiljada glasova više od Čavića a od Stevandića 15 hiljada glasova više znači narod je odabrao Gavranovića i to treba poštovati.Takođe lista SNSD je dobila ubjedljivo najviše glasova znači sami su dobili više glasova nego PDP,SDS,i Čavićevev pokret zajedno ne znam ni kako se zove.Znači volju naroda treba poštovati,a i sam gradonačelnik je rekao da je otvoren za razgovore sa svim partijama koje participiraju u gradskom parlamentu tako da ne vidim u čemu je problem?

 10. drazen78bl, 18.06.2013. 10:08:03 [79766]

  Него чуо сам да су прије неколико дана У Сан Рему Чавић и Стевандић пили кафу и договорили прикупљање 18000 потписа грађана за опозив Градоначелника.

  JA SAM ZA (taj) FAJT!!!

 11. Dražene skupštinska većina jeste klimava i SNSD nema kao nekad apsolutnu većinu ali SNSD ima 11 odbornika plus Baroš i Lukić i sa 3 socijalista imaju većinu.Ali svi oni i socijalisti i DNS ucjenjuju zbog nekih licnih interesa a ne programskih ciljeva što je i laicima jasno,isto tako nisam siguran da pojedini odbornici iz opozicije nebi prešli u SNSD kad bi ovima zatrebali.Jednostavno Gavranović je sa ne malom razlikom pobijedio na izborima i treba ga pustiti da radi!

 12. dejo, 18.06.2013. 12:50:25

  Meни је комшо Лукић причао другу причу. Није вам он никад сигуран. Био је међу активнијима на протестима, како ми рече пријатељ – инспектор. А како сте успјели Бароша придобити?

  Ја сам само питао је ли истина да се кренуло с иницијативом, јер сам чуо да ће се потписима кренути међу грађанима Старчевице огорченим на рад Топлане. А и ја то желим искористити, тако што ће г-дин Гаврановић удовољити захтјевима грађана Старчевице. Ја сам се управо одјавио са система Топлане и измирио сам све обавезе, тј. и платио оно што нисам потрошио. Без обзира, желим да одрадим ово за грађане Старчевице, јер је неправедно. Било би симпатично да имамо двојац истовремено на мјесту Градоначелника (Чавић-Стевандић), али ћемо и од њих тражити исто. Ако пристају да оба раде за Гаврановићеву плату, било би то добро за град, да се такмиче Градоначелник А и Градоначелник Б ко ће бити бољи. Као легалиста, признајем резултате избора, и док га не смијене, сарађиваћу са г-дином Гаврановићем и инсистирати да се ови проблеми ријеше.

 13. ako nisu sad pali pasce..kriza je svakim danom sve veca a punjenje budzeta sve manje, ne smao u BL vec sirom RS, sto je DNS i SP alav? Zato sto ih je snsd tak naucio dok je bilo love, sad ima love samo za vrh snsd.a zato i jeste frka. cuj progrmaski ciljevi.

 14. Pitanje za Dražena.Da li tebi smeta Gavranović kao gradonačelnik ili politička opcija kojoj pripada?Čitajući tvoje komentare stekao sam dojam da nije bitno šta gradonačelnik Banjaluke preduzima u riješavanju nagomilanih problema niti da li njegove aktivnosti imaju efekta,nego se postavlja u prvi plan nek nije on pa nek cijela zemlja gori što bi rekao naš narod.Znači krucijalno pitanje legalisti jeste princip sve je OK samo da nije onako kako drugi kaže.To i jeste problem našeg društva ja mislim da je sve nešto u redu ali nek nije dosadno pa da pravimo show time …hehehehe.Mnogi će misliti da sam advokat SNSD,,,ali nisam,,,nego realno sagledavam stvari.I ja živim od plate(hvala bogu pa je imam kao i zaposlenje,napominjem od 1997.g.)i to kod privatnih vlasnika(nisu naši niti nečiji tajkuni) i znam šta je otegnuti muda za posao i platu.

 15. Hvala Bogu da na Frontalu ima ljudi koji objektivno sagledavaju stvari.Ja takođe nisam član SNSD niti su me oni zaposlili ali treba realno sagledati stvari,a opoziv im sigurno neće proći narod nije toliko lud ovdje prvladava lični interes.Gavranović je to i laik vidi spreman da razgovara sa svima i da rješava probleme, čovjek je otvoren za sve,vrata gradonačelnika nikom nisu zatvorena to je pokazao i na primjeru Starčevice i mnogih drugih.Šta su dobro za grad i republiku uradili Stevandić i Čavić zar smo toliko nisko pali da oni ruše Gavranovića i da čak imaju saveznike!

 16. dejo, 18.06.2013. 21:17:23 [79820]
  Banja Luka će ostati uz svoga gradonačelnika Gavranovića i reći će STOP ličnim interesima i raznoraznim profiterima!

  Dovoljno je rekao zašto opoziciji smeta,ali ne zanima me Gavranović,nego institucija gradonačelnika koju on obavlja u ovom trenutku.Recite da ili ne za ovo vrijeme od 8 mjeseci,sa kim nije razgovarao gradonačelnik,gdje to nije reagovao na traženje građana,prošetajte po pijaci tj tržnici pa upitajte ljude koji tamo stoje i po 18 sati dnevno za mišljenje o gradonačelniku.(Ne o Gavranoviću)Mislim da je na nama da postavimo pitanja koja on sa administrativnom službom treba da riješi.Ako nema interesa da se obratimo administraciji nećemo biti u mogućnosti da ostvarimo svoje ciljeve bez obzira na naše zastupnike u skupštini grada koji isključivo misle na sopstvene interese(po mom mišljenju).

 17. Ima nade, daleko je 2016 da se crvena banda svrgava sa vlasti. Iz izbornih rezultata bilo je jasno da je snsd izgubio podrsku gradjana BL, sad je vrijeme da i formalno izgube.

 18. dejo, 18.06.2013. 21:17:23 [79820]
  Banja Luka će ostati uz svoga gradonačelnika Gavranovića i reći će STOP ličnim interesima i raznoraznim profiterima!

  AHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

  Treba ovo reći a ostati ozbiljan.

 19. Još jednom da se zahvalim na divnom razgovoru svim učesnicima a poruka
  Bojan5150,pročitaj ako ništa psihopatologija običnog žživljenja od Sigmud Freud,pa ćeš se negdje naći!

 20. Колико сам упознат, да би се исказало неповјерење градоначелнику потребна је 2/3 гласова одборника. То би значило да СНСД мора остати потпуно сам, што се, ипак, неће десити. Значи да таква иницијатива не пије воде (исправите ме ако гријешим).

  Оно што је мени симпатично је понашање актуелног градоначелника – па тај човјек упорно критикује потезе свог претходника и јавно говори да се морају многе ствари поправљати! Ево питам: ко је потписивао све документе до избора Гаврановића за градоначелника, ко је био предсједник скупштинског сазива, ко је имао апсолутну моћ у доношењу одлука, ко је одобравао или оспоравао грантове, субвенције, додјељивао кадровске станове, гомилао администрацију у општини града итд? Да нисам можда ја? Или само и исклључиво Давидовић? Људи, немојте се зајебавати, па овај човјек управља градом већ 15 година и сад је нашао рјешавати проблеме Топлане!!! Шта је чекао толике године? Можда, јадан, није био упућен…

 21. mimikrija, 18.06.2013. 20:52:15

  „Pitanje za Dražena.Da li tebi smeta Gavranović kao gradonačelnik ili politička opcija kojoj pripada?“

  Вјерујем да бисте били задовољни да сада напишем „Добар је Слобо, али ми смета СНСД“. Немојте мене, молим вас, увлачити у тај рат струја унутар партије. Ја сам одувијек имао коректан однос према људима и то вам сутра ујутро може потврдити и сам ваш шеф, везано за овај састанак. Никад мени нису сметали људи нити сам се на њих усмеравао критикама но на њихова (не)дјела.

  Приватно, не само да мислим већ је истина да је СНСД најодговорнији за тешко стање у којем се налази и град и Република. Убједљиво највише новца је прокоцкано и покрадено за њиховог вакта, а убједљиво највише смо задужени управо од њихових власти. стога ја сматрамда такве гробаре овог града и Републике Српске треба замјенити другим људима, по могућности некомпромитованим и новим.

  Приватно не мислим да је г-дин Гаврановић криминалац и да је себи у џеп ставио милионе нити имам било какве доказе за то, али сматрам да је одговоран за одлуке које су доношене у Скупштини града у вријеме док је он био предсједник. Свакако сноси велику одговорност за тренутно стање у граду, а јасно ми је да је сада од г-дина Давидовића преузео „врућ кромпир“ и не бих му био у кожи. Чини ми се да има и вољу да се ствари рјешавају, али да нема визију како да повећа буџет града, те да ће доста тога што договоримо остати само на ријечима. Не зато што он не би желио да ријеши, већ зато што нема новца. Ја бих му увијек радо несебично помогао добронамјерним савјетима у жељи да овај град напредује. Није имао времена за каву с нама јуче, али биће прилике. Ако већ не знају како да повећају буџетске приходе, предложио бих му (а ви му пренесите) да примања администрације преполови са 40 на 20 милиона КМ и тих 20 милиона као обавезне усмјери на инфраструктурне пројекте. Не интересује ме да ли ће давати отказе или сјећи плате. Коме се не свиђа нека иде брати јабуке, како се ваш Главни обрати хиљадама нерадника. А коме се ни то не свиђа, нека иде у Њемачку!(опет Главни рекао) Тренутно преко трећине Буџета града иде на примања администрације, која је сама себи сврха. У савременој цивилизацији плафон је 15% Буџета. Остало сам, опет добронамјерно написао овдје:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=28412

  И да се разумијемо, немам ја ништа лично против никога, па ни г-дина Гаврановића. Он је стриц мога пријатеља, али лични међуљудски односи су једно, а политика је друго. За све што буде добро радио, мени неће бити проблем да похвалим, мада сам сматрао да људи који су нас довели у ову ситуацију нису ти који требају да нас чупају. Могу рећи да је позитивно да се бар у неким областима дијагностиковало стање и тражи се адекватна терапија. Зауставио је тренд запошљавања у Градској управи и задуживања града, што је корак напријед у односу на раније. Вријеме ће показати.

 22. @mimikrija
  „Mnogi će misliti da sam advokat SNSD,,,ali nisam,,,nego realno sagledavam stvari.I ja živim od plate……“

  @dejo
  „Ja takođe nisam član SNSD niti su me oni zaposlili ali treba realno sagledati stvari,a opoziv im sigurno neće proći narod nije toliko lud ovdje prvladava lični interes.“

  Бога ми, мени инспектор Драгуљче твдри да сте вас двојица два у једном. И да је по коментарима и датумима коментарисања јасно да сте сепојавили на овом порталу пред локалне изборе, били веома активни у кампањи г-дина Гаврановића и СНСД-а у Бањој Луци, као и да сте у 90% случајева коментарисали вијести везане за Скупштину града, Градоначелника и изборе. Срећа па ми је Драгуљче увијек на услузи! Баш сте смешни! Но нико вам не спори да подржавате неку политичку опцију, све до часа када изнесете неку неистину. А што сте се препали Стевандића и Чавића? Ја сам ову вијест пустио у јавност тек како би избоксовао корист за оштећене грађане Старчевице. надам се да не замјерите што се играмо мало политике. Кад ми данас Доктор на телефон рече да је опозив готова ствар. Замолио сам га да се стрпе мало прво док чујемо колике ће бонификације грађани Старчевице добити за негријање.

 23. Бранислав Поповић, 19.06.2013. 00:04:49

  „Колико сам упознат, да би се исказало неповјерење градоначелнику потребна је 2/3 гласова одборника. То би значило да СНСД мора остати потпуно сам, што се, ипак, неће десити. Значи да таква иницијатива не пије воде (исправите ме ако гријешим).“

  Може и потписима 10% уписаних у бирачке спискове, што је око 18000 у Бањој Луци.

 24. Doktor ne može skupiti 1800 a kamoli 18000 birača koja će se budala potpisati.I da znaš na nemam veze sa mimikrija ja kometnarišem onako kako mislim i nemam baš nikakav lični interes.Ovo je toliko neozbiljno ali od koga je i ne čudi me,šta sad ovi iz SNSD trebaju ići po Bijeljini,Doboju,Gradišci i drugim gradovima skupljati potpise i tako u nedogled?Naravno ljudima poput Čavića i Stevandića takav haos odgovara.

 25. Zbog čega je Čavić izašao iz SDS šta prije nije mogao sa njima a sad može,zašto nisu imali zajedničkog kandidata za gradonačelnika BL,zašto doktor Jandrić nije podržao Čavića za gradonačelnika a nakon pola godine zajedno osnivaju stranku,znači Jandrić lično je podržao Gavranovića a ne Čavića i dalje da ne nabrajam?Ovdje se radi samo o ličnim interesima

 26. Dok se o ovome ne izjasne Stevandić i Čavić nema poptrebe za raspravom. Simptomatičan je strah i zabrinutost vladajućih dežurnih nikova koji se pale na svaki pomen da neko ili nešto iz SNSD-a ne valja.

  Izbori su pokazali da Stevandić može skupiti sam sa SDS-om 20 000 glasova a gosp. Čavić sa svojom DP, PDP, Radikalima i NVO 25 000 .Tome sad treba dodati i Krstine.
  Ako sam razumio za opoziv treba 18 000 potpisa. Dakle nije u pitanju mogu li to da urade već hoće li ili čekaju neki drugi tajming.

  Dakle Stevandić i Čavić da se izjasne.

 27. Veći nikov od tebe ne može biti!Šta sad ako su imali toliko glasova i Gavranović je imao 35 hiljada.Jel treba ići na opoziv u svim opštinama gdje je SNSD izgubio jel to potrebno ovom narodu i još jednom nisam član ni jedne stranke.

 28. Ići na opoziv, pa onda smijeniti na izborima pa pa zakonom, ne ustavom zabraniti. A poglavnika sa kumovima poslati na tešku robiju da krepaju tucajući kamen.

 29. dejo, 19.06.2013. 09:41:43

  Баш се трудите. 😀 Свака част! Ви сте заслужили своју плату. Извините, нисам имао намјеру да вас престрашим. Само сам изнио оно што сам чуо. Нисам сигуран да ће доћи до потписивања петиције, али сам сигуран да би глатко прошла. Морате знати да би је потписао већи број и оних који не излазе на изборе, јер сматрају да су сви лоши. А чланови ДНС-а? Да ли би они гласали за опозив? Рече ми пријатељ из ДНС-а да су господа Чавић и Стевандић с њима ово договарали, а да им нико не приписује заслуге. Права политичка схизофренија!

 30. Eво, предлажем г-дину Градоначелнику и конкретна рјешења. Чини ми се да је он у почетку мандата најавио да ће направити велику инвентуру администрације и „поспремити“ Градску управу, што сам овдје јавно подржао. Могу ли нам Дејо и Мимикрија написати докле се дошло у том поступку. Чуо сам да ће бити неких отпуштања од пријатеља из ГУ, а пријатељ из НСРС ми је рекао да су срезана примања дипломцима с приватних факултета. Да ли је то тачно?

  „Izrazili smo nadu da nećemo čekati još 30 godina na gradnju škole te skrenuli pažnju da je za kupovinu zemljišta potrebno manje od 1,5 miliona, dok je pasarela s nadogradnjom osnovne škole koštala 3,7 miliona. Gradonačelnik je potvrdio da se moglo i drugačije kad je bilo više novca u gradskoj kasi i da će u narednom periodu pokušati ispraviti greške. Međutim, sva priča se svodi na to da nema para. Nama je jasno da para neće biti ni narednih 10 godina, a postavlja se pitanje zbog čega se ne smanjuje iznos od 40 miliona za primanja zaposlenih u gradskoj upravi. Neka smanje taj iznos za pola, bilo otkazima ili smanjenjima plata i imaće 20 miliona za infrastrukturu – kaže Milosavljević.“

  http://www.pressrs.ba/sr/vesti/banja_luka/story/39711/Ima+volje%2C+nema+para!.html

 31. Možda je jesam zaslužio ali je ne dobijam i ne radim u opštinskoj administraciji ni državnoj, a za DNS si u pravu to je posebna sorta ljudi ali ja o tome pričam da se ne smije dozvoliti da oni ucjenjuju grad i institucije grada danas ucjenjuju SNSD sutra će nekog drugog.Doktor je možda dobar čovjek ali je loš političar nikad nije dobio podršku naroda,ove ne smijemo mijenjati sa Čavićem i ostalima već sa novim obrazovanim mladim ljudima ali na izborima.Gavranović je dobio izbore i nemam primjedbe za dosadašnji njegov angažman i njegov rad čovjek daje sve od sebe a rezultate ćemo vidjeti 2016 godine.

 32. za gosp. nik dejo

  Vi kao da ste Gavranović lično ili njegov lični sekretar.Toliko je providno vaše pisanje a vjerovatno vas strah odaje.
  Upoznao sam Stevandića na izborima a Čavića znam dugi niz godina. Odmah da vam kažem teško će oni zajedno ali nikad se ne zna sa političarima.
  Ja govorim da je besmisleno raspravljati o temi dok se njih dvojica ne izjasne o tome.Čudno je da i bez da se oni o tome referišu vi i sl. već dižete uzbunu.

  E kad bi se njih dvojica pojavili zajedno, u šta ja sumnjam, pa pozvali na opoziv gavranović bi sigurno odletio.
  I sami znate da bi svaka akcije protiv SNSD-a lako uspjela. Studenti su nam svima otvorili oči.
  Režim se raspada.

 33. Ја сам само мало опипавао пулс, нисам имао намјеру да било коме узрокујем душевну бол. Али сада шаљем у име Савјета МЗ Старчевица писмо свим одборницима у Скупштини града везано за рекетирање грађана Старчевице од стране Топлане (плаћамо енергију коју нам не испоручују), па да видимо ко ће се борити за грађане Старчевице. Балабанови, Чавићеви, Стевандићеви или Гаврановићеви? Отварамо лицитацију!

  😉

 34. Halo ljudi ja vam uporno govorim, vi ste očit primjer stranačkih aktivista.Ja nisam rekao da su Čavić i Stevandić loši ljudi znači ne znam ih ali kao političari se nisu pokazali bili su i jedan i drugi na vlasti i ništa nisu uradili da ovom narodu bude bolje.Nisu mogli u stranci, nisu se mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata i šta sad hoće?

 35. dejo, 19.06.2013. 13:00:13

  Кад је Стевандић био у власти? Он лично и Игор Пожгај с емисијом „одговорно“ су најзаслужнији за демонтажу мафијашког система у здравству. Био је у рату са Шкрбићем и износи детаље о криминалу у здравству, кад су сви ћутали. Не знам какав би био да је на власти, али и он и Чавић су одлични опозиционари, који износе аргумнте, чињенице, и „ударају у главу“. Истина, ни ја нисам задовољан Чавићевом владавином и мислим да треба шансу дати поптуно новим људима. Зато сам и правио екипу за локалне изборе. А са свима добронамјерним ћу радо сарађивати. Доктор ми је комшија и увијек је био коректан према мени, али ја сам направио границу између приватног живота и политике.

  „Nisu mogli u stranci, nisu se mogli dogovoriti oko zajedničkog kandidata i šta sad hoće?“

  Можда сада хоће да се договоре!? Још је све на дугом штапу, па ми је смијешан Ваш страх. Него, видите с г-дином Гаврановићем да предложи Скупштини града за свих 90% становника Старчевице (али и Кочићевог Вијенца и других), којима се наплаћује оно што им се не испоручује. Град је власник сада 65% капитала Топлане и није примјерно да „затвори очи“ на рекетирање грађана.

 36. Možda je nekoga strah mene nije sigurno.Sve stranke koje su sada u opoziciji su bile na vlasti i nismo bolje živjeli a iskren da budem Čavić je dobar opozicionar!

 37. mimikrija, 18.06.2013. 23:33:52 [79845]
  Još jednom da se zahvalim na divnom razgovoru svim učesnicima a poruka
  Bojan5150,pročitaj ako ništa psihopatologija običnog žživljenja od Sigmud Freud,pa ćeš se negdje naći!

  Moronu, gledaj na koji si nalog prijavljen kad repliciraš.

  Drugo, šta ti kome preporučuješ materijal za čitanje kad si polupismen.

  Treće, ugodan ti boravak u Gavranovićevom anusu na ovoj vrućini.

 38. Nisam iz Bl. Fan sam doktorovih tekstova.
  On i čavić su nebo i zemnlja u nacionalnoj politici.
  Međutim, ovdje se ne radi o nacionalnom interesu već o rušenju lopovskog snsd sistema koji je najizraženiji u Banjaluci.

  Po svemu sudeći može se argumentovano zaključiti da je preko 45000 glasova gradjana Bl. bilo protiv snsd-a i Gavranovića ali je on opstao sa 35ooo glasova.

  Lično bih savjetovao doktoru da se dogovori sa Čavićem jer se ne radi o vitalnom nacionalnom interesu već rušenju raznih picapark-struktura.

 39. Potpisujem samo Draženove komentare i mislim da su jedini upravo komentari a ne izrečene gluposti iliti političke i lične želje nekih koje su produkt čisto ideologije eto nek sam PROTIV samo da nisam ZA(naravno neargumentovano).

 40. Bojan5150, 19.06.2013. 14:59:41 [79903]
  mimikrija, 18.06.2013. 23:33:52 [79845]

  Dobro debilu,ne repliciram,tako nešto ne postoji u srpskom jeziku.Ja jednostavno dajem komentar na nečiji komentar.Da sam slučajno naveo neku tvoju izjavu pa dao komentar to bi bila izjava replike na tvoj komentar a ne „repliciranje“koje kako rekoh u srpskom jeyiku ne postoji kao glagolski oblik vršenja radnje niti trpljenja iste sa tvoje strane.

 41. „isto tako nisam siguran da pojedini odbornici iz opozicije nebi prešli u SNSD kad bi ovima zatrebali“

  Пропустио сам да истакнем ову реченицу која нам јасно говори у каквом смећу од друштва живимо и с каквим барабама и ситноинтересним будалама удишемо исти ваздух. Овдје је образ јефтинији од килограма јањетине.

 42. drazen78bl, 19.06.2013. 22:15:00 [79935]
  „isto tako nisam siguran da pojedini odbornici iz opozicije nebi prešli u SNSD kad bi ovima zatrebali“

  Пропустио сам да истакнем ову реченицу која нам јасно говори у каквом смећу од друштва живимо и с каквим барабама и ситноинтересним будалама удишемо исти ваздух. Овдје је образ јефтинији од килограма јањетине.
  Svaka čast ipak imamo potencijala…potpisujem.

 43. Bojan5150, 19.06.2013. 22:03:57 [79934]
  Mimikrija, MORONU, vidi se da te tata napravio normalno.

  Dobro debiliu i imbecilu.Javi se nekom ko je nadležan za Sokolski dom.Ja nisam.I još nešto oko dijela pedofilstva u staroj Grčkoj kao i dijela koji se tiče seksualnog odgoja ti se zapitaj.Mislim da je vrijeme da se sam prijaviš nadležnim organima za krivično dijelo seksualne delinkvencije.Izvini drug sam si stavio link.

 44. Tacno sto covjek manje zna to mu se njego znanje cini vecim. Ali jos tacnije je da ovi poltroni ovde (cast izuzecima) i pored desete teme, sve vrate na Cavica sve vrijeme ne vadeci ga iz usta B-) Bruka. Ta simulakra i simulacija kojom se sluzite danonocno, vratice vam se kao ostar bumerang. i to uskoro. Kako je moguce da se i pored toga sto i ptice na grani znaju kako je snsd dobio ove izbore u BL vi i dalje usudjujete spajati Stevandica i Cavica. Njih dvojicu spajati je apsurd nad apsurdima dok je SNDS-a zivog. Stevandic Cavicu nije ni do koljena a kamolim, mislim zna se do cega. SNSD je prvenstveno dobio izbore u BL zahvaljujuci SDS-u i njegovom neshvacenom, ali dobro podplacenom kandidatu Stevandicu. Mislim halo, pa SDS je izasao u koaliciji sa SNSD-om btw na dosta mjesta… SDSNSD… dovoljno je reci. po meni, vrhunac spinerske mashinerije vladajuce oligarhije… A o Gavranovicu da ne pricamo, nakon toliko godina bahacenja, ljudi se i dalje prave mutavi na pomen njegovog prezimena, to govori samo o kojoj tici je rjec.. 🙁

 45. ПИСМО САВЈЕТА МЈЕСНЕ ЗАЈЕНДИЦЕ СТАРЧЕВИЦА СВИМ ОДБОРНИЦИМА СКУПШТИНЕ ГРАДА БАЊА ЛУКА, ПОВОДОМ ВАНДРЕДНЕ СЈЕДНИЦЕ ПОСВЕЋЕНЕ РАДУ БАЊОЛУЧКЕ ТОПЛАНЕ:

  „Поштовани,

  годинама уназад корисници услуга предузећа Топлана А.Д. Бања Лука из мјесне заједнице Старчевица имају евидентно лошију услугу у односу на кориснике у другим дијеловима града. И поред тога, годинама смо приморани да плаћамо такву лошу услугу по идентичним цијенама као они који имају добру или бољу услугу.

  Током сезоне 2011/2012 одрадили смо петицију према Топлани с прикупљених 1557 потписа власника стамбених јединица, при чему су симболичне бонификације добили само станари у три улице у нашој мјесној заједници. Појединe заједнице етажних власника из МЗ Старчевица су се обраћале руководству Топлане са жалбама да се станови морају догријавати, да станари сједе у становима умотани у деке и јоргане. Такође, сматрамо непримјереним правилник о задовољавајућој температури од 18 степени по Целзијусу, измјереној на средини просторије, јер је пракса да подједнако плаћају услуге становници Старчевице са 18-20 степени по Целзијусу у просјеку, као и они који имају преко 30 степени, сједе у становима у мајицама кратких рукава и отварају прозоре. У разговорима с техничким особљем и руководиоцима Топлане дали су нам до знања да су свјесни проблема и сваке године обећавали да ће учинити све да се услуга поправи. Али грађани Старчевице и даље плаћају услугу коју не добијају, што доживљавамо као својеврсно рекетирање. Још више нас љути чињеница да наплативост није 100%-тна, те да многа потраживања застарјевају, тако да имамо парадокс да грађани Старчевице који имају лошу услугу плаћају и за оне који имају значајно бољу услугу. Врло је могуће да одређен проценат становника нашег насеља не плаћа, што не треба да чуди, али они који немају заштиту у институцијама су незаштићени од судског прогона и пљенидбе имовине у случају неплаћања. Више пута смо размишљали да организујемо колективну непослушност Топлани. Многи грађани се одјављују и траже друге начине рјешења проблема.

  Како је Топлана А.Д. у 65%-тном власништву Града Бања Лука, сматрамо Вас одговорним и не прихватамо „пребацивање лоптице“ између градских власти и руководства Топлане. Уколико нисте у стању да нам обезбједите услугу, за коју нам шаљете рачуне, онда тражимо адекватне бонификације, од 20 па до 70%, у зависности од дијела насеља. Људима из Топлане је јако добро познато каква је услуга по појединим улицама и то није тешко утврдити.

  Стога захтјевамо:

  1. промјену правилника по којем температура на средини просторије на метар изнад паркета треба да износи најмање 18 степени по Целзијусу утврђивањем температуре у улазним и излазним системима за сваку ЗЕВ
  2. отпис потраживања према степену квалитета услуге по улицама за највећи дио МЗ Старчевица (поједине зграде у подножју имају добру услугу) од 20 до 70%,
  3. нижу цијену услуге све док се квалитет исте не нивелише с другим корисницима у граду

  С поштовањем,

  У Бањој Луци, 19.6.2013. САВЈЕТ МЗ СТАРЧЕВИЦА“

 46. Vama treba i vodu zavrnuti, a o grijanju da ne govorim. Po sirotinji treba pišati i srati u isto vrijeme, možda bi se tad opametili. Gavran je lopina, i slijepci to vide, čovjek upravlja gradom godinama, a sad odjednom glumi poštenje, budala samo vjeruje u to da će Gavran pokrenuti grad. Da se razumijemo, opozicija je ista, i svi gledaju samo lični interes i vlast koriste samo da bi sebe obezbijedili. Kao da je Čavezu i onom retardu Stevandiću do boljeg života građana. Dražene, samo nemojte vi sa Starčevice dozvoliti da ova bijedna opozicija preko vaših leđa skuplja političke poene, a koliko vidim, skupljaju ih, a vi naivno vjerujete da će oni vama pomoći.
  I da li zaista mislite da će ova grejna sezona biti išta bolja, odnosno da li ste naivni toliko da vjerujete Gavranu da će biti ovih kotlova ili čega već? Čovjek sad samo kupuje vrijeme i gasi vatru. Toplana je bankrotirala i propala načisto, molite boga da bude kao prethodne godine.

 47. parip, 20.06.2013. 14:48:37

  Г-дине парипе, можда бисте ви нама и ваздух укинули!? Ја не знам ко је какав и нећу никога да вријеђам. Ако имате доказ да је неко лопов, изнесите нам чињенице и пријавите исте полицији или тужилаштву. Преко мојих леђа нико не прикупља политичке поене, а ово писмо смо послали свим одборницима у Скупштини града, па имају прилике да покажу да заступају интересе грађана. Исто тако и Градоначелник. Ако ће нам и даље наплаћивати јако лошу услугу као другима, онда од мене неће имати подршку. А вријеме ће показати да ли ће доћи до постављања котловнице и побољшања квалитета услуге до почетка зиме. Ја не могу гатати, а не вјерујем да ће се то брзо поправити, па сам ових дана отказао Топлани повјерење за мој стан. Али ту сам да заступам интересе грађана Старчевице и мене неће нико купити. Било би ми драго да одборници и позиције и опозиције стану у заштиту грађана Старчевице (али и Кочићевог Вијенца и неких других дијелова града).

 48. Dražene, da se razumijemo, ja smatram da je ova vlast gora od ustaša 1941. zato kažem da sve treba da narodu ukinuti, možda bise tad ljudi promijenili i krenuli da mijenjaju vlast. I sam si jednom rekao da ljude ne zanima ta peticija i da ti više nećeš time da se baviš.
  Čim su oko tebe Stevandić i ona ekipa, znači da pokušavaju da skupe koji poen, a to istovremeno znači i da cijene to što pokušavate, nemoj samo biti naivan i misliti da ta bagra ne želi da te iskoristi, i čim budu imali priliku, oni će te potrošiti samo tako. Ja podržavam tu vašu priči, ali da bi nešto napravili, morate biti sa agresivni u borbi sa stokom iz gradske uprave. Te peticije i ostale pizdarije prolaze u normalnim državama, kod nas ne, kod nas samo dobar kolac i u čelo. Vlast samo zajebava ovaj narod.

 49. meni je zalosno da je i pored tako loseg grijanja godinama i silnih problema koje je Drazen ovde iznio stanovnistvo dalo podrsku Gavranovicu. Vidim da je na skoro 2 trecine izb.mjesta u Starcevici odnio pobjedu. o cemu dalje pricati, za koga se boriti?

 50. Ја с неколико истомишљеника само покушавам да искористим ситуацију и одрадим за грађане Старчевице. Да ли су заслужили? Можда већина није, али изабран сам да заступам интересе свих. Лично сам сматрао да власт, која и поред и до 200 милиона годишње у Буџету до 2008. и задужења од 210 милиона КМ није успјела да ријеши толико питања (а за све акутне проблеме на Старчевици је довољно мање од 8 милиона КМ), треба да оде. Но како су поново изабрани, моје је да тражим с њима рјешења. Уколико имам интерес да ми опозиција помогне, нека помогне. А позивам и власт и опозицију да помогну, и ако ће да ураде добро за грађане, нека и скупљају поене. Др Стевандић је мој комшија, дијелимо многе политичке ставове, приватно је добар, породични човјек, и не знам што га они који га не познају толико не воле. Било је вријеме кад је сам ратовао против Шкрбића и износио податке о пљачки здравства. По граду се трачало да је узео стотине хиљада КМ да се кандидује. Да је то тачно, зар би данас са Чавићем договарао опозив Градоначелника? То да се не слажете с њим политички, то могу прихватити и то вам нико не спори. Ми у Савјету МЗ Старчевица наступамо доста јединствено, а два човјека су из ПДП-а, један има чланске картице свих странака и близак је властима, један је прешао из ДП-а у СНСД, а један је напустио ДП и близак је Градоначелнику. Људи који су прешли на другу страну и даље наступају у интересу грађана, само што покушавају да амортизују притисак на Градоначелника. Ја заступам причу на којој сам ушао у Савјет МЗ, мада поштујем институцију Градоначелника и он сам може потврдити мој коректан однос у комуникацији. Он је стриц мог пријатеља, и ми можемо приватно и пити у кафани, али везано за политику града, ја морам бити оштар. Не да бих некоме скидао главу, већ да бих га натјерао да буде бољи. Ако неће или не може, онда мијењати.

  Oвдје сам све рекао:

  http://www.frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=28412

 51. drazen78bl, 20.06.2013. 19:29:59
  …Ако имате доказ да је неко лопов, изнесите нам чињенице и пријавите исте полицији или тужилаштву…
  ———————-

  На ову ти реченицу и ја лупам дебели минус.

  Ова отрцана флоскула,ничем и не служи осим као покривалица овог „(не)вредносног система“ (читај – криминала и лоповлука сваке врсте).
  Сви знамо у чијим је рукама, и полиција и судтво и тужилаштво, и топуз(Вулићи) и…

 52. slavija, 21.06.2013. 12:23:14

  Иако сам један од највећих критичара изврнутог система у друштву и свих нивоа и облика ненародне владавине, никад нисам написао за неког да је ЛОПОВ. Мада вјероватно за многе постоји пуно оправдање за такво етикетирање. Субјективно ми политичка партија на власти изгледа као злочиначка мафијашка организација, па тако сматрам да је одговоран свако ко је карика у таквом систему(ланцу). Но лично познајем бројне чланове те организације за које знам да су честити људи, да нису крали, и не амнестирам их. Они су свакако одговорни као дио система, али нисам сигуран да бих их могао назвати лоповима. А савршено ми је јасно ко држи шапу и над законодавно, и над извршном, и над сусдском влашћу. Мало је грубо за некога написати да је лопов, а не изнијети конкретне чињенице због чега је то тако. Ја сам за то да се мијења систем, па да лопови буду под адекватним санкцијама, а не да по форумима дијелимо етикете. Искрено, постоје сумње за неколико хиљада људи да су лопови и ја сам за то да се све испита. Можда и г-дин Гаврановић није узимао милионе себи у џеп, али је својим радом можда омогућио несметану пљачку грађана града. Ја опет не могу написати да је лопов, а мислим да треба испитати и његову улогу у мафијашком организовању, да ли постоји и колика је. Једно су сумње, а друго су докази. Више је чудно да нико у здравству и поред јасних доказа предочених јавности не реагује. Или да нам неко из СДС-а објасни овдје шта је с оним кривичним пријавама које су подносили против појединаца из власти? Распитују ли се за то? Ја сам сматрао да се криминализованој власти не треба дати ново повјерење, но на нама је да покушамо да тражимо рјешења с онима код којих је новац. Шта ако и наредних 20 година народ буде бирао исто?

 53. Svako snosi svoj dio odgovornosti, pa tako i Gavran, koja po mom mišljenju nije mala. Predsjednik skupštine Grada pored kojeg su prlazile sve odluke, kako dobre, tako i one pogubne, kojih je bilo nemalo. Mi se nalazimo u začaranom krugu iz kojeg ne možemo izaći tako lako. Vi na Starčevici nikad nećete dobiti grijanje bolje od ovog niti ove famozne kotlovnice, i trebate biti realni. Oni nisu sposobni da odvoje pare za novu školu, odnosno para ima, al se ne mogu svi namiriti. Ja sam odrastao na Starčevici, išao u Esad Midžić školu, pa se kasnije promijenilo ime u Branko Radičević, i ta škola je zrela za proširenje kapaciteta već 20 i kusur godina. I opet ništa. Isto je i sa grijanjem.
  Ja sam siguran da je i Mile privatno dobar čovjek kao i Stevandić, ali je Stevandić kao i Mile, jedna obična politička jajara koja bi i rođenu mater prodala za pare i njemu treba da zahvalimo za činjenicu da je Gavran danas gradonačelnik, jer je imao dil sa SNSD-om. I ta vaša priča koja je krenula sa Starčevice gdje ste okupili poštene i čestite ljude, je kod većine vaših simpatizera pala u vodu onog trenutka kad su se oko vas počeli skupljati likovi poput Stevandića i Borenovića, koji su u svemu tome gledali samo sebe.
  Samo vi vjerujte u ta obećanja, ti sve sa njima fino i kulturno i pokušavaš da ideš nekim normalnim putem, a oni vas/tebe kulturno levate i zavlače
  Al šta ćeš, ne može sirotinja sitno samljet da ga jebeš.

 54. parip, 21.06.2013. 15:02:25

  Не знам да ли ћемо добити котловнице, али је легитимно да тражимо, вршимо притисак.

  Што се тиче приче око избора за градоначелника, пратио сам од почетка и на кварно су играли и ПДП, и ДП и СДС. О томе сам већ писао и не да ми с е понављати.

  Та прича о „ликовима око нас“ је изашла из тастатуре сина једног високопозицонираног СДП политичара, а наш став на изборима је управо потврдио да је без основа. Људи су нам, као грађани наше МЗ који су народни посланици били гости на прослави дана МЗ, гдје су били и представници Градске управе. Биће позивани поново, јер су наше комшије. А ја ћу и даље културно, уз дизање граје ако се не одради оно што је договорено. Сви имају шансу да покажу колико су на страни грађана на вандредној сједници Скупштине града. Вјерујем да ће становници Старчевице пажљиво гледати.

 55. drazen78bl, 21.06.2013. 17:10:40 [80089]

  „Та прича о „ликовима око нас“ је изашла из тастатуре сина једног високопозицонираног СДП политичара“

  Јел то онај што нема интернета кући, већ га дијели са нн?B-)

  Шалу на страну, мислим да их треба притискати, била то позиција (СНСД) била то опозиција (СДС), поштено их треба притискати, опомињати… Мени је требало времена, и времена да схватим да је то све иста багра (нпр. Тадић = Николић = Вучић=Дачић) и да никад неће доћи бољи.

  Сљедеће године одоше Црвендаћи, и они су тога свјесни па сад хамљају све што се може „јамити“. Шта ће остати онима што дођу послије њих? – НИШТА, гробље, празна каса! Незапосленост ће бити већа!

  Ових дана гледам их како се копрцају и причају приче: ‘ми покренути привреду’, гледам, слушам те шупљаке и питам се (одавно сам изгубио вољу да полемишем са шупљеглавцима):“Ви покренути привреду? Да сте је мислили покренути, не би је УНИШТИЛИ!“

  Политичари на овим просторима су сви деструктивци, нико са јасном визијом нема!!! Наду за боље сутра сам одавно архивирао.

 56. Dražene, manite se ćoravog posla, kasnije će vam biti manje razočarenje. Ne znam samo zašto se svi nadaju da će da na vlast doći neko kome je stalo do ljudi. To je nemoguće, jer se oni ne boje ničega i nikoga. Misle da je vlast stvorena i izmišljena za njih, a narod je tu da im puni kasu. Kad se oni budu bojali svojih „podanika“ koji su spremni da ih povješaju u svakom trenutku, tad će oni nešto raditi da nam svima bude bolje. Do tad, samo će nas zajebavati.

 57. parip, 26.06.2013. 08:56:27

  Дијелим Ваше мишљење. Циљ и јесте друштво у којем ће се они плашити народа. Не разочаравам се, јер сам спреман на сваки развој догађаја и ништа ме не може изненадити. А прије неколико дана су од нас грађани тражили да идемо пред зграду Градске управе кад буде расправа о Топлани, но ја нисам сигуран колико би грађана дошло. Сви су јаки на ријечима, а када се треба борити за себе, онда је најлакше „мојом руком хватати змију“.

  Поздрав!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *