Галијашевић: Изетбеговић, Ченгић и Латићи стоје иза вехабија

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић изјавио је данас да вехабијски покрет у БиХ има подршку у Исламској заједници БиХ, а помажу га и Бакир Изетбеговић, Хасан Ченгић, Џемалудин и Неџад Латић. Исламска заједница у БиХ потпомаже вехабијски покрет, дајући легитимитет новог вјерског идентитета и толеришући заговарање […]

уторак, март 29, 2011 / 12:29

Члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала Џевад Галијашевић изјавио је данас да вехабијски покрет у БиХ има подршку у Исламској заједници БиХ, а помажу га и Бакир Изетбеговић, Хасан Ченгић, Џемалудин и Неџад Латић.

Исламска заједница у БиХ потпомаже вехабијски покрет, дајући легитимитет новог вјерског идентитета и толеришући заговарање насиља и такво дјеловање", рекао је Галијашевић.

Према његовим ријечима, благонаклоност према вехабијском покрету имају и тужилаштва у БиХ.
 
Галијашевић је напоменуо да је БиХ база за терористичке организације.
"Проблем борбе против тероризма произлази из нејасног става појединих чланова америчке дипломатије у БиХ", додао је Галијашевић на Мраковици гдје учествује у раду дводневне Међународне научностручне конференције "Супротстављање тероризму – међународни стандарди и правна регулатива".
 
Он је нагласио да представницима Бошњака у БиХ мора бити јасно да је Ал каида уперена против муслимана.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *