Гадафијеве снаге тешко оштетиле луку у Мисурати

ТУНИС – Снаге лојалне либијском лидеру Моамеру ел Гадафију данас су у ракетном нападу тешко оштетиле луку у Мисурати, која је сада затворена, саопштили су синоћ побуњеници.  Локални портпарол побуњеничких снага, који се представио именом Гасан, рекао је да је на подручје луке пало више од 200 ракета типа "град", те да су погођена и […]

петак, април 15, 2011 / 09:00

ТУНИС – Снаге лојалне либијском лидеру Моамеру ел Гадафију данас су у ракетном нападу тешко оштетиле луку у Мисурати, која је сада затворена, саопштили су синоћ побуњеници.

 Локални портпарол побуњеничких снага, који се представио именом Гасан, рекао је да је на подручје луке пало више од 200 ракета типа "град", те да су погођена и оближња стамбена подручја.

"Гађали су ово подручје јер је лука у Мисурати једини прозор у спољни свијет. Лука је данас затворена због напада", рекао је портпарол.

Мисурата се налази на 200 километара источно од Триполија. То је трећи највећи град у Либији и важно упориште побуњеника у западном дијелу земље.

Град је седмицама у окружењу Гадафијевих снага, а лука је његова једина веза са спољним свијетом.

Извјештаје из западног дијела Либије је тешко провјерити, јер новинарима није дозвољено да слободно извјештавају из овог дијела земље.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *