Гадафи позвао на прекид ватре и преговоре са НАТО

Либијски лидер Моамер Гадафи позвао је јутрос на прекид ватре и преговоре са НАТО, али је поручио да нико не може да га натјера да напусти своју земљу. Гадафи је говор одржао рано јутрос на државној телевизији, која је нешто касније јавила да су снаге НАТО извеле напад у близини њене зграде, тумачећи то као […]

субота, април 30, 2011 / 09:16

Либијски лидер Моамер Гадафи позвао је јутрос на прекид ватре и преговоре са НАТО, али је поручио да нико не може да га натјера да напусти своју земљу.

Гадафи је говор одржао рано јутрос на државној телевизији, која је нешто касније јавила да су снаге НАТО извеле напад у близини њене зграде, тумачећи то као напад на либијског лидера.

"Нико не може да ме натјера да напустим земљу и нико не може да ми каже да се не борим за њу", поручио је Гадафи, истичући да је спреман за прекид ватре, уколико је обостран и за преговоре са "земљама које нападају Либију".

"Зашто убијате нашу дјецу? Зашто уништавате нашу инфраструктуру?", упитао је Гадафи.

У нападу НАТО зграда либијске државне телевизије није оштећена, а Гадафи се налазио на неидентификованој локацији, јавио је АП.

У међувремену, Либија је саопштила да неће дозволити више испорука поморским путем у луку Мисрату, једино веће упориште побуњеника на западу које Гадафијеве снаге држе под опсадом неколико недеља.

Портпарол владе Муса Ибрахим је рекао да влада има доказе да побуњеницима у Мисрати стиже оружје из источног побуњеничког упоришта Бенгазија, истичући да ће побуњеницима у Мисрати дати рок од четири дана да положе оружје, а да ће им заузврат понудити амнестију, јавио је Би-Би-Си (ББЦ).

У супротном, побуњеници ће се суочити се са "тоталном ватром", рекао је Ибрахим, чија је изјава уследила пошто је НАТО саопштио да Гадафијеве снаге постављају мине у близини Мисрате. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *