Гадафи остаје до задњег у Либији

ТРИПОЛИ – Либијски лидер Моамер Гадафи остаће у земљи до краја да је води до побједе против непријатеља, изјавио је данас портапрол либијске владе Муса Ибрахим. Упитан да ли су Гадафи и његови синови још у земљи, Ибрахим је одговорио: „Будите увјерени, сви смо овде”, пренијела је агенција Ројтерс. „Остаћемо овде до краја. Ово је […]

четвртак, март 31, 2011 / 15:47

ТРИПОЛИ – Либијски лидер Моамер Гадафи остаће у земљи до краја да је води до побједе против непријатеља, изјавио је данас портапрол либијске владе Муса Ибрахим.

Упитан да ли су Гадафи и његови синови још у земљи, Ибрахим је одговорио: „Будите увјерени, сви смо овде”, пренијела је агенција Ројтерс.

„Остаћемо овде до краја. Ово је наша земља. Снажни смо на сваком фронту”, казао је Ибрахим.

Он није желио да коментарише наводе да је бивши министар спољих послова Муса Куса пребјегао у Велику Британију, рекавши да ће влада дати званично саопштење касније током дана.

„Не ослањамо се на појединце да воде борбу. Ово је борба цијеле нације. Она не зависи од појединаца или званичника”, рекао је портпарол.

После великог напредовања либијске опозиције која је, уз помоћ ваздушних напада западне коалиције, заузела низ градова дуж обале, побуњеници су почели да се повлаче под притиском Гадафијевих снага.

Побуњеници су на истоку изгубили кључну нафтну луку Рас Лануф, оближњи град Бин Џавад, градове Укајла и Брега, повлачећи се пред офанзивом Гадафијевих снага.

Ибрахим је негирао да су коалициони напади помјерили равнотежу у корист побуњеника и да су охрабрили обичан народ да тражи промјене, додајући да су само ујединили вођство жемље против непријатеља.

„Ако је агресија учинла било шта, она је само окупила народ око лидера и ујединила нацију”, изјавио је Ибрахим.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *