Функционери РС се не осјећају безбједно у Сарајеву

Представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ не осјећају се безбједно у Сарајеву, јер су изложени притисцима и немају услове за растерећен рад, због чега је потребно ријешити питање њиховог боравка у Сарајеву, сматра посланик у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић. Александра Пандуревић је рекла да од раније постоји иницијатива за изградњу објекта за […]

четвртак, април 7, 2011 / 12:46

Представници Републике Српске у заједничким институцијама БиХ не осјећају се безбједно у Сарајеву, јер су изложени притисцима и немају услове за растерећен рад, због чега је потребно ријешити питање њиховог боравка у Сарајеву, сматра посланик у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић.

Александра Пандуревић је рекла да од раније постоји иницијатива за изградњу објекта за представнике РС у Источном Сарајеву, наводећи да у Лукавици већ постоје објекти који су претходно кориштени за сличне намјене. "Сасвим сигурно могли би се искористити неки стари објекти, попут оног у Лукавици који је користио српски члан Предсједништва БиХ. Те просторије могле би бити прилагођене условима и искориштене, јер је у Сарајеву просто немогуће радити", рекла је Пандуревићева за бањалучку штампу.

Она је подсјетила на случај када су је приликом гостовања на Федералној телевизији почели вријеђати камермани, а нико на телевизији није реаговао.

Замјеник министра одбране БиХ Живко Марјанац каже да да се не осјећа пријатно у Сарајеву, па због тога није ни покушавао живјети у том граду већ се одлучио за становање у Источном Сарајеву.

"Мислите да је неком представнику РС, који је медијски експониран, лако узети стан у некој згради. Нисам то ни желио покушавати, вјероватно би било провокација", рекао је Марјанац и додао да идеја о изградњи објекта на територији РС није нова и да би била вишеструко корисна. Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Душанка Мајкић, која је била изложена разним пријетњама, испричала је да годинама од када је у заједничким институцијама одлази на посао у Сарајево и потом се враћа кући у Бањалуку, а на Пале одлази да преспава у случају када засједање траје по неколико дана. "Препоручено ми је да се не крећем превише по Сарајеву… Неријешено је питање боравка српских представника у Сарајеву, па је добро размишљање да се на јединствен начин ријеши тај проблем", каже Мајкићева. Посланик у прошлом сазиву парламента БиХ Мирко Околић навео да је у Сарајеву боравио само привремено након посла, те додао да се не осјећа угрожено са становишта безбједности, у мјери у којој би то било алармантно, али да није пријатно чути да су колеге из парламента имале непријатности.

"Свакако да би у том погледу било добро да имамо објекат у Источном Сарајеву, гдје би истовремено могли разговарати о неким стварима које су на дневном реду и доносити стратешке одлуке за Српску", сматра Околић.0 КОМЕНТАРА

  1. neka majkićka i ostala kompanija iz svjih džepova koji su im prepuni prave sebi sigurnu kuću gdje žele.Prokleta da im je ijedna moja marka koju u tu svrhu potroše.Opljačkali su nas do gole kože, napravili zgradu vlade i druge zgradurine, napunili ih hordama pljačkača svoga naroda.Ako nisu sigurni u SA, što su se prihvatili posla. znali su gdje idu.Uz svaki posao ide i rizik.Nisu u ratu bili u rovu, niti iko njihov, a zato oni koji su ratovali za njih, sada su goli prosjaci, zbog njih , njihove politike, njihove zdravom umu neshvatljive pohlepe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *