Функционери РС: Бошњачке партије иза протеста у Сарајеву

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик и представници РС у заједничким институцијама БиХ оцијенили су на данашњем састанку да су прошлонедељне демонстрације и блокаду институција у Сарајеву политички синхронизовале бошњачке политичке партије, уз координацију међународне заједнице и подршку јавног сервиса и федералних медија. Та ситуација додатно је усложнила политичку и безбједносну ситуацију за представнике Српске у […]

среда, јун 12, 2013 / 08:41

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик и представници РС у заједничким институцијама БиХ оцијенили су на данашњем састанку да су прошлонедељне демонстрације и блокаду институција у Сарајеву политички синхронизовале бошњачке политичке партије, уз координацију међународне заједнице и подршку јавног сервиса и федералних медија.

Та ситуација додатно је усложнила политичку и безбједносну ситуацију за представнике Српске у заједничким институцијама, речено је, и затражено хитно утврђивање одговорности руководилаца безбједносних структура за прошлонедељну „талачку” ситуацију у Сарајеву.

Како је Додик рекао после састанка, српски представници траже да се у року од шест мјесеци усвоји закон о јединственом матичном броју грађана, а на основу одлуке Савјета министара БиХ о три регистрациона подручја.

Према његовим ријечима, Српска неће прихватити никакву наметнуту одлуку високог представника, без обзира у ком је облику и донијеће акт о њеном неспровођењу на својој територији.

Предсједник Срспке демократске странке Младен Босић предложио је да се сједнице заједничких институција БиХ убудуће одржавају у Брчко дистрикту.

Босић је поновио да због безбједносних услова није могуће да се сједнице заједничких институција одржавају у Сарајеву.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *