ФТВ и Бакир плаћају одштету Витомиру Поповићу

Основни суд у Бањој Луци донио је пресуду у којој се Радио-телевизија Федерације БиХ и Бакир Хаџиомеровић обавезује да Витомиру Поповићу исплате 2.000 КМ због нематеријалне штете нанесене клеветом – потврдио је Срни Поповић. Пресудом се ФТВ и Хаџиомеровић обавезују да Поповићу, солидарно на име накнаде ради душевног бола због повреде угледа и части нанесене […]

среда, децембар 21, 2011 / 17:51

Основни суд у Бањој Луци донио је пресуду у којој се Радио-телевизија Федерације БиХ и Бакир Хаџиомеровић обавезује да Витомиру Поповићу исплате 2.000 КМ због нематеријалне штете нанесене клеветом – потврдио је Срни Поповић.

Пресудом се ФТВ и Хаџиомеровић обавезују да Поповићу, солидарно на име накнаде ради душевног бола због повреде угледа и части нанесене клеветом, исплате износ од 2.000 КМ са законском затезном каматом, почев од 11. новембра ове године, па до исплате у року од 30 дана од дана правоснажности ове пресуде.

У тужби се истиче да је 1. октобра 2007. године ФТВ у емисији "60 минута" објавила тематски прилог који је уређивао Хаџиомеровић са насловом "Спријечимо нови мандат Витомира Поповића на функцији Омбудсмана БиХ", те да су у емисији изнесене многе клевете које су тужитељу нанијеле нематеријану штету.

У емисији је изнесено да је "Поповић особа о којој је у више наврата у емисији `60 минута` аргументовано доказивана ратна, злочиначка прошлост".

Окружни суд у Бањој Луци одбио је жалбу сарајевског листа "Ослобођење" на пресуду Основног суда у Бањој Луци којом се овај лист обавезују да Поповићу исплати 6.000 КМ на име накнаде нематеријалне штете због повреде угледа и части усљед објављивања чланка под насловом "Омбудсмен до лаката у етничком чишћењу", који је објављен у овом листу 18. октобра 2007. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *