ФСС добио кућу фудбала

У Старој Пазови отворен велелепни спортски објекат, чија је изградња коштала око 15 милиона евра. Предсједници две најважније фудбалске асоцијације на свијету – ФИФА и УЕФА, Сеп Блатер и Мишел Платини присуствовали су отварању Куће фудбала у Старој Пазови. Блатер и Платини су били одушевљени оним што су видјели. “Србија треба да се радује због […]

субота, мај 14, 2011 / 14:47

У Старој Пазови отворен велелепни спортски објекат, чија је изградња коштала око 15 милиона евра.

Предсједници две најважније фудбалске асоцијације на свијету – ФИФА и УЕФА, Сеп Блатер и Мишел Платини присуствовали су отварању Куће фудбала у Старој Пазови. Блатер и Платини су били одушевљени оним што су видјели.

“Србија треба да се радује због овог објекта. Србија може да буде поносна данас”, рекао је предсједник свјетске куће фудбала Сеп Блатер.

Платини је био још рјечитији, поздрављајући напоре ФСС и државних органа у борби против насиља на стадионима.

"Једна од предности, када вам обнове мандат, без обзира на функцију коју обављате, јесте да видите како се реализују пројекти које сте имали задовољство да покренете, његујете и подржавате. Врло добро се сјећам састанка од прије двије године када смо заједно покренули овај пројекат у Старој Пазови. А који бисмо љепши примјер од сарадње фудбалских организација имали од овог фантастичног центра? Веома сам поносан што данас отварам овај центар, веома сам поносан на посао који је обавио ФСС, веома сам поносан и на руководство Фудбалског савеза Србије, прије свега на моје пријатеље Томислава Караџића и Зорана Лаковића", рекао је Платини.

Легендарни француски фудбалер је рекао и да је будућност српског фудбала у Старој Пазови, гдје ће се обучавати хиљаде дјечака и дјевојчица.

"Данашња времена су тешка и узбуркана, фудбал и спорт имају велику друштвену мисију када су други механизми недовољно ефикасни у рјешавању друштвених проблема. Знам да су државни органи и Фудбалски савез свјесни да фудбал може да буде дио рјешења проблема насиља са којим се сусрећемо у цијелој Европи. Србија је нарочито погођена гангреном насиља, али свјесни смо напора које Влада и ФСС улажу у рјешавању тог проблема. Заједно смо осмислили план рјешавања и помно пратимо његову реализацију. Драги пријатељи, из Старе Пазове ћу отићи задовољан због обављеног посла, са мелемом на души", рекао је предсједник УЕФА.

Караџић, који је много оспораван у дијелу српске фудбалске јавности, поносно је стајао испред свог "чеда".

"Поносно представљам јавности пројекат који носи залог за будућност најпопуларнијег спорта, као и мисију која је испунила вишегодишњи сан чланова наше фудбалске организације", рекао је председник Фудбалског савеза Србије на свечаном отварању.

Караџић је истакао да је Кућа фудбала један од најљепших и најмодернијих фудбалских центара у свијету.

"Овај центар је тријумф свих нас. Он се издваја из временских оквира и упућује нас на стазу којом иду најбољи. Ово је тријумф за сва времена, за понос и срећу фудбалских поклоника", поручио је Караџић.

Отварању су присуствовали и министри у Влади Србије Ивица Дачић и Снежана Самарџић Марковић која је истакла да је овај спортски центар "симбол новог оптимизма у српском фудбалу".

Српска кућа фудбала, чија је изградња коштала око 15 милиона евра, простире се на укупно 11,5 хектара. Од тога је 10.000 квадрата под кровом, док отворени терени заузимају 60.000 квадратних метара.

Комплекс има шест фудбалских терена, од којих неки са атлетском стазом, хотел са рестораном, свлачионице, 64 хотелске собе и четири апартмана. Постоји и дворана.

Жеља челника ФСС је да се у овом центру припремају и други српски спортисти, а не само фудбалери.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *