Фронтал сазнаје: Додик спрема чистку у РиТЕ Гацко

Фронтал сазнаје да је Милорад Додик одлучио да у наредне двије седмице са дужности генералног директора РиТЕ Гацко смијени проф. др Драгољуба Мучибабића за којег сматра да није довољно радио за СНСД те да је био потпуно пасиван према изборима.

среда, октобар 17, 2012 / 13:09

Иако СНСД на све начине покушава представити јавности да заправо није изгубио изборе и да су и даље најјача политичка партија, унутар странке су свјесни да чињеница да је опозиција освојила 40 општина јасно показује пораз владајуће коалиције.

Разочарење изборним резултатима није скривао ни лидер СНСД-а Милорад Додик који је најавио да ће доћи од реорганизације и промјена у странци, запријетио одборима који су изгубили али и директорима јавних предузећа који су се „отуђили од странке“ и које сматра одговорнима за изборни пораз.

Први корак Додик је предузео већ у првој седмици после избора када је распустио десет општинских одбора у којима је СНСД изгубио у трци за начелника и скупштину општину, а у недељу на извршном одбору најавио провођење унутарстраначких избора и реформе у странци. Један од најубједљивијих пораза и најтежих удараца СНСД је доживио у Гацку, гдје и поред управљања Рудником и термоелектраном Гацко нису успјели ни озбиљније да се приближе СДС-у. Кандидат СДС-а за начелника општине Гацко Милан Радмиловић освојио је 3 720 гласова или 62,24% а његов противкандидат из СНСД-а Радивоје Бели Супић свега 1 867 гласова или 31,24%. Актуелни начелник Радмиловић са дупло више гласова поразио је Супића који је освојио мање гласова него његови претходници прије двије односно четири године.

Пораз са двоструко више гласова у трци за начелника СНСД би некако и поднио да одборничка листа није доживјела прави дебакл. СДС је остварио свој најбољи резултат у постратном периоду са освојених 2 041 гласом односно 34,07% што ће им донијети шест одборника док је СНСД освојио тек 1 408 гласова или 23,50% што је довољно за четири одборника. СНСД је у односу на прије двије године изгубио више од 800 гласова незадовољних бирача. Иако СДС није освојио апсолутну већину у Скупштини општине Гацко, СНСД ни ту нема шта тражити јер су ПДП, СРС РС, СНС и шешељеви радикали још прије избора потписали споразум са СДС-ом о сарадњи, а ове странке заједно су освојиле 10 од 17 одборничких мандата. Осим њих и социјалисти и Калинићев СзДС изразили су жељу и спремност да учествују у коалицији, па би СДС врло лако могао окупити двотрећинску већину у скупштинским клупама.

Након овог катастрофалног пораза било је само питање тренутка када ће реаговати централа странке, и то се догодило у прошлој седмици. Милорад Додик донио је одлуку о распуштању гатачког СНСД-а а за повјереника именовао своју десну руку и идеолошког творца СНСД-а Славка Митровића. Али, чини се да ни ту није крај па би Додик могао обистинити своју пријетњу о смјенама директора јавних предузећа. Комплетно руководство гатачког СНСД-а налази се у фотељама директора и руководилаца гатачке термоелектране.

Фронтал сазнаје да је Милорад Додик одлучио да у наредне двије седмице са дужности генералног директора РиТЕ Гацко смијени проф. др Драгољуба Мучибабића за којег сматра да није довољно радио за СНСД те да је био потпуно пасиван према изборима. Заједно са Мучибабићем у пакету ће отићи и извршни директор и одборник СНСД-а Зоран Марковић, директор Рудника и одборник СНСД-а Бојо Вуковић и још један високопозиционирани руководилац и некадашњи СНСД-ов кандидат за начелника а сада носилац одборничке листе Ранко Вишњевац, који је и предсједник распуштаног општинског одбора. Очигледно је Додик схватио да су његови руководећи кадрови тактиком притисака, уцјена и партијског запошљавања само нанијели немјерљиву штету СНСД-у у Гацку, и да их вријеме да их замијени.

Фронтал сазнаје да ће у наредним седмицама у фотељу новог генералног директора Рудника и термоелектране Гацко бити устоличен мр Рајко Паповић, потпредсједник Савеза за демократску Српску којем ће се Додик на овај начин одужити што је прије године својом кандидатуром за члана Предсједништва омогућио да Небојша Радмановић буде изабран испред Младена Иванића. Паповић би највише могао профитирати из лошег изборног резултата СНСД-а, и засјести у директорску фотељу једног од највећих предузећа у РС.0 КОМЕНТАРА

  1. Najbolje bi bilo da on najprije pocisti predsjednika Republike. E, to bi bio pravi potez,rijesio bi nas velikih g….. Taj predsjednik je i premijer i valada, i sudija i tuzilac, i revizor i supervizor, i…. Sve od naredjuje i odradjuje , a ove vostane figure nas kostaju basnoslovno, sto ne bi izdrzale ni najbogatije zemlje svijeta.

  2. Ово је прави епилог кампање слинавог додика на локалу, он је понудио бирање оног учмалог олоша из јавног сектора и то да буде неком обећавајућа перспектива??
    Зато је тако и прошао, нису криви ти локални директорчићи, већ кретенчина додик који их је гурнуо у све то, против воље њиховог народа.

    Па зар је неко луд да гласа за њих и њихове удобне фотеље уз сигурне плате у јавном сектору, док се овамо обичан смртник бори за кору хљеба својој дјеци!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *