Француска законом забрањује термине “мајка” и “отац” !

Ово је очигледан примjер да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме не замjене неким новим, индивидуалистичким и хедонистичким.

уторак, октобар 2, 2012 / 16:33

Са промјеном власти у Француској изгледа да долази и до редефинисање брака, породице и родитељства. Нова социјалистичка власт је још у предизборној кампањи најавила да ће по доласку на власт легализовати истополне заједнице и усвајање дјеце од стране тих заједница, а сада иду и корак даље. Као што је то случај у у другим државама које су легализовале геј и лезбејске партнерске заједнице, сада је и у Француској процес измјене закона који регулишу брачне и породичне односе, па је тако најављено да се убудуће термини мајка и отац не смеју употребљавати, већ да ће они бити означавани као родитељи. Када закон буде ступио на снагу, он ће омогућити идентичне брачне церемоније истополним партнерима, као и у случају природних бракова и породица.

Колико је кратковида власт у Француској потврђује и изјава министарке правде да је “интерес дјетета најважнија преокупација Владе” . Да је то истина, та иста Влада би се поближе упознала са озбиљним стручним радовима који не говоре у прилог одрастања деце у истополним заједницама. Овако је власт у Француској изневјерила своје породице, и даље уништавајући шансу да створи друштво истинске слободе, демократије и породично друштво.

У свим државама у којима су истополни бракови легализовани слиједила је измјена законодавства. У Канадској провинцији Нова Шкотска, након тужбе хомосексуалаца за непоштовање људских права 2007. године, Влада провинције је дозволила измјену регулативе тако да је на потврдама о рођењу од тада могуће уписати лезбејску партнерку породиље као “другог родитеља”. Исте године, Сенат државе Калифорније је замјенио термине “мушкарац и жена” са термином “двије особе” у свим документима које издаје Калифорнија (па је тако нпр. брак заједница двије особе, а не мушкарца и жене). Одмах након побједе социјалиста у Шпанији Влада је наредила да се термини “мајка” и “отац” у потврдама о рођењу замјене са терминима “прогенитор А” и “прогенитор Б”.

Сличне измјене закона су спроведене и у Онтарију, Масачусетсу и Аустралијској држави Викторија. Онтарио је забранио термине “мајка, отац, супруг, супруга, удовац и удовица” из свих закона и уредби. У Шкотској је 2007. године, након притисака ЛГБТ покрета Stonewall, Национална здравствена служба медицинским сестрама наредила је да не користе термине “отац” и “мајка” зато што су они хомофобични! Ти термини су замјењени термином “старатељи”. Термини “супруг”, “супруга” и “брак” је требало замјенити терминима “партнери” и “блиски пријатељи”.

Мајка. Та најљепша ријеч која буди најдубља осећања код дјетета ускоро ће постати непожељна. Данас дјечица, а сутра родитељи ће у школама учити да је циљ живота задовољење сопствених потреба, по било коју цијену, а све у духу фанатичног индивидуализма. Природна породица ће бити представљена као архаична институција, а религиозност као нешто срамотно и чак штетно.

Наведено је очигледан примјер да идеолози хомосексуализма неће стати док се традиционалне норме, пре свега брака, природне породице и религиозности потпуно не замјене неким новим нормама, дубоко индивидуалистичким и хедонистичким. Природна породица, као урођена заједница мушкарца и жене, њихових предака и потомака биће тешку битку за сопствено очување.

Неко је рекао да хомосексуализам није идеологија?

Др Немања Зарић
Центар за заштиту породице0 КОМЕНТАРА

 1. Пред овим разум напросто стаје и оставља човјека окренутог традиционалним вриједностима без коментара!

  Нека нам је Бог на помоћи, јер други нико нема моћ да заустави сатанизам који изобличује људски ум!

 2. prirodna porodica ne postoji. porodica je socioloska kategorija.

  religioznost je definitivno stetna, to je valjda jasno svakom u 21. vijeku.

  zasto bi se tradicionalne vrijednosti odrzavale i dalje?

 3. Инспекторе, некад се учило у Социлогији по Фјаменгу(сјајна књига) да је породица „економско-биолошка категорија“. Ја боље дефиниције за породицу нисам прочитао.
  О Французима, не бих, они имају нова правила, која рецимо промовише њихов пред. Републике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *