Фондација Арцелор Митал финансирала 115 пројеката

Фондација „Арселор Митал Приједор“ за првих пет година постојања и рада са 1.035.000 КМ финансирала је и реализовала 115 пројеката у граду на Сани. "Ријеч је о пројектима у областима образовања, здравства, социјалне заштите, спорта, културе, умјетности и волонтеризма", рекао је предсједник ове фондације Предраг Шорга. Он је подсјетио да је корпоративна одговорност важан сегмент […]

четвртак, децембар 15, 2011 / 15:44

Фондација „Арселор Митал Приједор“ за првих пет година постојања и рада са 1.035.000 КМ финансирала је и реализовала 115 пројеката у граду на Сани.

"Ријеч је о пројектима у областима образовања, здравства, социјалне заштите, спорта, културе, умјетности и волонтеризма", рекао је предсједник ове фондације Предраг Шорга.

Он је подсјетио да је корпоративна одговорност важан сегмент глобалне стратегије компаније "Арселор Митал", као и саставни дио њене пословне политике.

На свечаности поводом петог рођендана Фондације "Арселор Митал Приједор" представљена је брошура о активностима Фондације која садржи и оцјене корисника и учесника разних пројеката.

Директор рудника "Арселор Митал Приједор" Младен Јелача рекао је да Фондација из године у годину шири круг дјеловања и повећава и број пројеката и новчане износе којима их финансира.

"Однос компаније `Арселор Митал` према локалној заједнице најбоље се и види кроз рад ове фондације. Када данас говоримо о првих пет година постојања и рада, то је само почетак, и то изванредан почетак за будући напредак и за још бољих пет, али и 50 година", рекао је Јелача.

Начелница Одјељења за друштвене дјелатности општине Приједор Љиљана Бабић, оцјењујући рад Фондације, рекла је да општина веома цијени начин на који су се и компанија и Фондација укључиле у друштевни живот локалне зајенице.

"Једна од највећих свјетских компанија свакодневно показује да има слуха за мјесто у којем се налази и за вријеме у којем заједно живимо и радимо", истакла је Бабић.

Корисници и партнери Фондације "Арселор Митал Приједор" у протеклих пет година били су општина Приједор, Дом здравља, Општа болница, Станица јавне безбједности и Центар за социјални рад, 12 школа, Дјечији вртић "Радост", Народна библиотека "Ћирило и Методије", Позориште Приједор, "Галерија `96", спортски и шаховски клубови, културно-умјетничка друштва и бројне невладине организације.

Свечаност поводом петогодишњег јубилеја Фондације "Арселор Митал Приједор" приређена је у оквиру обиљежавања Дана рудара – 17. децембра – Свете великомученице Варваре, заштитнице рудара.

Свечаност ће бити настављена вечерас у Позоришту Приједор гдје ће у 19.00 часова бити одржан концерт у организацији Фондације, а биће завршена сутра за када је планирано да се у хотелу "Приједор" одрже свечана академија и традиционално рударско вече.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *