Фон Трирова \’\’Меланхолија\’\’ најбољи европски филм

Награда за најбољи европски филм 2011. припала је филму „Меланхолија“ данског редитеља Ларса фон Трира, саопштено је у Берлину на 24. додјели филмских признања које додјељује Европска филмска академија. Филм "Меланхолија" приказан је на Филмском фестивалу у Кану, а главна глумица Кирстен Данст је добила награду за најбољу глумицу на том фестивалу. Међутим, овогодишњи кански […]

недеља, децембар 4, 2011 / 12:32

Награда за најбољи европски филм 2011. припала је филму „Меланхолија“ данског редитеља Ларса фон Трира, саопштено је у Берлину на 24. додјели филмских признања које додјељује Европска филмска академија.

Филм "Меланхолија" приказан је на Филмском фестивалу у Кану, а главна глумица Кирстен Данст је добила награду за најбољу глумицу на том фестивалу.

Међутим, овогодишњи кански фестивал је остао упамћен и по скандалу и захтјеву организатора да познати дански редитељ напусти ту филмску смотру јер је постао "персона нон грата".

Фон Трир је изазвао велико незадовољство јавности када је представљајући свој филм на конференцији за новинаре изјавио да иако Хитлер "није добар момак", ипак има "има мало" разумијевања за њега, као и да нема никаквих проблема с Јеврејима, али да је Израел "давеж".

Дански редитељ није се у суботу појавио на церемонији у Берлину већ је умјесто њега награду преузела његова супруга Бенте Фрог.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *