Физички обрачун венецуеланских посланика

У тучи у венецуеланском парламенту повријеђено је 17 провладиних и опозиционих посланика током дискусије о и даље спорним, резултатима предсједничких избора. Посланик Хулио Борхес, обливен крвљу на једној страни отеченог лица, појавио се синоћ пред камерама приватне телевизије убрзо после туче у парламенту и потврдио да је најмање 17 парламентараца из редова опозиције и пет […]

среда, мај 1, 2013 / 16:47

У тучи у венецуеланском парламенту повријеђено је 17 провладиних и опозиционих посланика током дискусије о и даље спорним, резултатима предсједничких избора.

Посланик Хулио Борхес, обливен крвљу на једној страни отеченог лица, појавио се синоћ пред камерама приватне телевизије убрзо после туче у парламенту и потврдио да је најмање 17 парламентараца из редова опозиције и пет провладиних посланика повријеђено.

Опозицијони посланици у парламенту Венецуеле саопштили су да су били нападнути и повријеђени у протесту због одлуке да им се онемогуће да за говорницом у Народној скупштини искажу своје противљење побједи предсједника Николас Мадура на предсједничким изборима 14. априла, пренијела је агенција Ројтерс.

С друге стране провладина парламентарка Одалис Монсон која се појавила на државној телевизији, оптужила је опозиционе посланика да су их први напали.

"Док не признају власт, институције Републике, суверена воља нашег народа, опозициони посланици ће морати да иду и говоре (приватним медијима), али не овде у овој Народној скупштини", истакао је предсједник парламента Диосдадо Кабел, наводи агенција АП.

Опозиција је одбила да прихвати "танку" побједу предсједника Мадура и навела да маргалних 1,49 одсто гласова више од опозиционог противкандидата Енрика Каприлеса последица преваре тако што су коришћена имена на хиљаде мртвих који се још увијек налазе на бирачким списковима у Венецуели.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *