Филм о Радивоју Кораћу номинован за награду у Палерму

Филм „Златна левица – Прича о Радивоју Кораћу” у режији Гордана Матића званично је номинован за најбољи страни филм и најбољу режију на 33. интернационалном филмском фестивалу у Палерму, саопштила је агенција „СтратКом”. „Филм о Кораћу резултат је рада и несебичног залагања екипе људи који су заједно са мном градили овај пројекат. Изузетна је част […]

субота, новембар 26, 2011 / 20:37

Филм „Златна левица – Прича о Радивоју Кораћу” у режији Гордана Матића званично је номинован за најбољи страни филм и најбољу режију на 33. интернационалном филмском фестивалу у Палерму, саопштила је агенција „СтратКом”.

„Филм о Кораћу резултат је рада и несебичног залагања екипе људи који су заједно са мном градили овај пројекат. Изузетна је част када ваше дело и вишегодишњи труд буду признати од стране најбољих критичара из света филма”, навео је редитељ и продуцент филма Матић.

Снимање филма о Радивоју Кораћу подржали су Међународни олимпијски комитет, Свјетска кошаркашка федерација, Министарство омладине и спорта, Кошаркашки савез Србије и Градски секретаријат за културу Београда.

Филм о легендарном кошаркашу премијерно је приказан на специјалној пројекцији 14. септембра 2011. године у „Каунас” арени у Литванији, у оквиру званичног програма Европског првенства у кошарци.

Свечано проглашење побједника и додјела награда одржаће се 19. децембра 2011. године, у театру „Политеама” у Палерму. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *