Фијат – Крајслер: 30+16

МИЛАНО – Италијански аутмобилски гигант „Фијат“ припрема се да са 1,5 милијарди долара повећа власнички удио у америчком „Крајслеру“ за још 16 одсто у наредним мјесецима, изјавили су извори блиски овом аранжману. "Фијат", такође, планира да ускоро узме кредит од 1,5 милијарди евра, да би учврстио ликвидност компаније, додали су ови извори. Италијанска компанија тренутно […]

субота, април 16, 2011 / 07:15

МИЛАНО – Италијански аутмобилски гигант „Фијат“ припрема се да са 1,5 милијарди долара повећа власнички удио у америчком „Крајслеру“ за још 16 одсто у наредним мјесецима, изјавили су извори блиски овом аранжману.

"Фијат", такође, планира да ускоро узме кредит од 1,5 милијарди евра, да би учврстио ликвидност компаније, додали су ови извори.

Италијанска компанија тренутно има удио од 30 одсто у "Крајслеру", који је купила у вријеме банкрота америчког гиганта спасеног уз помоћ финансијске инјекције од државе.

"Крајслер" тренутно дугује 5,8 милијарди долара америчким властима и 1,3 милијарди долара Канади, показује извјештај о стању финансија ове компаније у четртвом кварталу.

Америчка компанија одабрала је четири банке за руковођење операцијом рефинансирања свог дуга и планира да упути нову понуду о отплати дугова у мају.

Серђо Маркионе, директор "Фијата" и "Крајслера", изјавио је раније ове седмице да ће "Крајслер" рефинансирати дуг америчкој влади до јуна.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *