ФИА се интересује за АМС РС

Предсједник Свјетске аутомобилистичке асоцијације /ФИА/ Жан Тод изјавио је да је ова инстутуција заинтересована да разговара са руководством Ауто-мото савеза Републике Српске /АМС РС/ у вези са њиховим захтјевом да овај савез постане члан ФИА-е.   У саопштењу из АМС РС наводи се да је Тод, током јучерашњег сусрета са генералним секретаром АМС РС Николом […]

недеља, децембар 18, 2011 / 17:36

Предсједник Свјетске аутомобилистичке асоцијације /ФИА/ Жан Тод изјавио је да је ова инстутуција заинтересована да разговара са руководством Ауто-мото савеза Републике Српске /АМС РС/ у вези са њиховим захтјевом да овај савез постане члан ФИА-е.

 

У саопштењу из АМС РС наводи се да је Тод, током јучерашњег сусрета са генералним секретаром АМС РС Николом Манојловићем у Београду, рекао да ће ускоро доћи до контакта руководства АМС РС и челника ФИА, послије којег би требало да услиједи и заједнички састанак у централи ФИА-е.

Манојловић је информисао Тода о организацији АМС РС, који броји 40 ауто-мото друштава и 166 запослених са 27 пројеката из области превентиве и образовања у вези са безбједношћу саобраћаја.

Тод је упознат са чињеницом да АМС РС једини у региону проводи одређени број образовно-превентивних пројеката, попут превентивног покретног техничког прегледа, као и са чињеницом да ученици из Републике Српске дужи низ година не могу да се такмиче са својим вршњацима из Европе на међународним такмичењима, иако АМС РС организује републичко превентивно-образовно такмичење "Дјеца у саобраћају" по стандардима ФИА-е.

"Предсједника ФИА-е смо упознали и са чињеницом да је АМС РС у овој години подржао 80 одсто одржаних трка и позвали га да присуствује манифестацији обиљежавања 20. година постојања АМС РС, која ће бити одржана сљедеће године у Бањалуци", нагласио је Манојловић.

Представници АМС РС су у Београду одржали и низ разговора са генералним секретарима националних клубова из региона и Европе, а посебну подршку пријему АМС РС у ФИА-у дао је генерални секретар грчког Ауто и туринг клуба (ЕЛПА) Јоанис Анагностопулос.0 КОМЕНТАРА

  1. Ево посла за Зградољуба да реализује свој свјетски ауто рели пројекат у Залужанима и ко још каже са свијет не брине о РС.
    Пројектом образовања о безбједности у саобраћају РС ће дати лекцију остатку света како се то ради, а теоретска и практична настава одржаће се за ову прилику на новој дионици новог аутопута Бањалука – Градишка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *