Фестивал дјечијег стваралаштва: Двије награде за ученике из РС

На фестивалу дјечијег стваралаштва и стваралаштва за дјецу, који је синоћ завршен у Нишу, ученици из Републике Српске освојили су двије прве награде на литерарном конкурсу. У категорији од првог до четвртог разреда основне школе прво мјесто освојила је Александра Остојић, ученица четвртог рзреда ОШ "Вук Караџић" из Бијељине за дјело "Врабац и ласта". Међу […]

среда, март 23, 2011 / 20:39

На фестивалу дјечијег стваралаштва и стваралаштва за дјецу, који је синоћ завршен у Нишу, ученици из Републике Српске освојили су двије прве награде на литерарном конкурсу.

У категорији од првог до четвртог разреда основне школе прво мјесто освојила је Александра Остојић, ученица четвртог рзреда ОШ "Вук Караџић" из Бијељине за дјело "Врабац и ласта".

Међу средњошколцима, прву награду освојила је ученица трећег разреда бањалучке Гимназије Невена Стошић за пјесму "Дилема".

На конкурс Медијана феста стигло је 2 100 литерарних и око 600 ликовних радова из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

У раду овогодишњег, трећег фестивала, учествовали су и еминентни пјесници попут Добрице Ерића, Љубивоја Ршумовића, Моше Одаловића, Тоде Николетића и других.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *