ФБиХ не може одлучивати о ставовима Парламента РС

БАЊА ЛУКА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да један ентитет другоме у БиХ не може наметати било какве одлуке, те да Парламент Федерације БиХ не може одлучивати о ставовима Народне скупштине РС. "РС се никада није бавила одлукама другог ентитета, осим оцјенама да је садашња власт упитна са становишта […]

уторак, април 19, 2011 / 18:15

БАЊА ЛУКА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас да један ентитет другоме у БиХ не може наметати било какве одлуке, те да Парламент Федерације БиХ не може одлучивати о ставовима Народне скупштине РС.

"РС се никада није бавила одлукама другог ентитета, осим оцјенама да је садашња власт упитна са становишта уставности и законитости зато што је то неопходнио ради даље комуникације наше власти са њима. У друге одлуке Парламента ФБиХ нисмо никада улазили", рекао је Радојичић.

Он је истакао да не зна шта је намјера друге стране, односно Парламента ФБиХ.

"Уколико имају намјеру да се такмиче са нама у томе који је парламент бољи немам ништа против. Ми смо уназад пет година били успјешнији парламент по свим статистикама, унутрашњој организацији и броју донесених закона", закључио је Радојичић.

У Сарајеву је за 27. април заказана ванредна сједница оба дома Парламента ФБиХ на којој ће, како је најављено, бити дат одговор на актуелна политичка дешавања у БиХ, а између осталог и одговор на одлуку Народне скупштине Републике Српске о референдуму на којем ће се грађани, између осталог, изјаснити и о Суду и ТужилаштвуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *