ФБИ објавио повјерљиве информације о Розвелу

ВАШИНГТОН- Амерички Федерални истражни биро објавио је информације у којима се наводе детаљи о томе како су државни службеници видјели експлозију неидентификованог летећег објекта изнад државе Јута и слијетање ванземаљаца недалеко од мјеста Розвел у Новом Мексику. У документима из 1949. године са којих је скинута ознака "повјерљиво" наводи се како су три човјека – […]

понедељак, април 11, 2011 / 14:33

ВАШИНГТОН- Амерички Федерални истражни биро објавио је информације у којима се наводе детаљи о томе како су државни службеници видјели експлозију неидентификованог летећег објекта изнад државе Јута и слијетање ванземаљаца недалеко од мјеста Розвел у Новом Мексику.

У документима из 1949. године са којих је скинута ознака "повјерљиво" наводи се како су три човјека – полицајац, саобраћајац и војник – а који су били удаљени километрима један од другог, пријавили да су видјели распад НЛО у планинама сјеверно од Солт Лејк Ситија.

Њихово свједочење послато је тадашњем директору ФБИ у меморандуму под називом "Летећи дискови".

У документу се истиче да су сва тројица пријавила да су видјела "сребрнкаст објекат на небу како се приближава планинама код кањона Сардин и који је експлодирао.

"Неколико мјештана пријавило је да су видјели двије експлозије у ваздуху након чега је примијећен пад објекта", наводи се у документу, који је један од неколико хиљада које је јавности објавио ФБИ на новом интернет ресурсу под називом "Трезор".

Међу тим документима је и изјава специјалног агента Гаја Хотела из 1950. године у којима се наводи да су три такозвана летећа тањира пронађена у мјесту Розвел у Новом Мексику.

Он их је описао као "округле и у пречнику величине око 15 метара."

У свом свједочењу, које подсјећа као да је из телевизијске серије "Досије икс", он је описао да су пронађени облици ванземаљског живота унутар НЛО.

"У сваком објекту била су по три тијела људског облика, али високи само метар. Тијела су им била у металној одјећи веома фине израде. Свако тијело увијено је на начин како то чине возачи рели аутомобила и пилоти пробних летјелица", наводи агент Хотел.

Агент је сугерисао да се НЛО срушио у Новом Мексику због снажног радара који је пореметио њихове оперативне системе.

Аналитичари сматрају да ће објављивање ових докумената додатно поспјешити тврдње теоретичара завјере који вјерују да је америчка влада заташкала слијетање ванземаљаца.

Мјесто Розвел постало је озлоглашено након извјештаја да се летећи тањир срушио у оближњу пустињу 1947. године. Тијела ванземаљаца наводно је преузела војска

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *