Фармвил излази на берзу

Компанија „Зинга“, која је аутор успјешне игре „Фармвил“ на „Фејсбуку“, објавила је план о изласку на берзу, што би могло да јој донесе 925 милиона долара. Фирма планира да прода 100 милиона акција, односно 14,3 одсто компаније, по цјени од 8,5 до 10 долара по акцији, наводи се у пријави берзанским регулаторима, преноси Би-Би-Си. Уколико […]

петак, децембар 2, 2011 / 21:12

Компанија „Зинга“, која је аутор успјешне игре „Фармвил“ на „Фејсбуку“, објавила је план о изласку на берзу, што би могло да јој донесе 925 милиона долара.

Фирма планира да прода 100 милиона акција, односно 14,3 одсто компаније, по цјени од 8,5 до 10 долара по акцији, наводи се у пријави берзанским регулаторима, преноси Би-Би-Си.

Уколико се овај план обистини, "Зинга" ће постати једна од највећих америчких компанија за видео игре по вриједности на берзи и наћи ће се у друштву гиганата попут "Електроник артса" и "Активижн близарда".

За разлику од конкурената, "Зинга" не наплаћује своје игре, али остварује зараду продајом додатака, попут виртуелног оружја, возила или зграда који могу да се користе у играма.

"Зинга" остварује више од 90 одсто прихода путем "Фејсбука", показују подаци које је објавила ова фирма. Компанија је у октобру покренула иницијативу за смањење зависности од популарне друштвене мреже. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *